OBJAVLJENA PROGNOZA DO SRIJEDE: Sutra sunčano, a evo kad će PASTI SNIJEG!

Bosna i Hercegovina
OBJAVLJENA PROGNOZA DO SRIJEDE: Sutra sunčano, a evo kad će PASTI SNIJEG!
.

U našoj zemlji ujutro se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralen i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima.

Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Vjetar u Bosno slab do umjeren južni i jugozapadni, a u Hercegovni ujutro slaba bura, a u ostatku dana slab jugo. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 stepeni.

suncano

U ponedjeljak će u Bosni u jutarnjim satima i tokom prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom. U ostaku dana bez padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovni pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 9, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 stepeni.

1000-1517671013snijeg-usk6

U utorak će u centralnim i istočnim područjima Bosne biti pretežno oblačno vrijeme, a u ostataku zemlje pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Kiša se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. U večernjim satima u nizinama istočne Bosne je moguć snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 5 do 10 stepeni.

snijeg1

U srijeda, u centralnim i istočnim područjima Bosne, će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 6 do 10 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

ylicbjvg-oblacno-vrijeme-1

VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE VOZAČE: Snijeg je počeo padati, na ovim dionicama POJAČAJTE PAŽNJU!

Ne propustite