VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE VOZAČE: Snijeg je počeo padati, na ovim dionicama POJAČAJTE PAŽNJU!

Bosna i Hercegovina
VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE VOZAČE: Snijeg je počeo padati, na ovim dionicama POJAČAJTE PAŽNJU!
.

Na magistralnim putevima M-18 Srednje-Olovo-Kladanj, M-16 Bugojno-Kupres i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje pada snijeg koji se mjestimično zadržava na kolovozu.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a zbog niske temperature upozoravamo na moguću poledicu. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navode iz BIHAMK-a.

snijeg

snijeg1

(Crna-hronika.info)

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

stanje

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog  radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Prognoza za drugi dan vikenda je bolja. Sutra se u jutrnjim satima očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralen i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Vjetar u Bosno slab do umjeren južni i jugozapadni, a u Hercegovni ujutro slaba bura, a u ostatku dana slab jugo. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 °C. 

sarajevo-vrijeme-sunce

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Krajem dana ili u večernjim satima očekuje se kiša. U višim dijelovima grada moguća je susnježica. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 8 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH. 

Ne propustite