SJEĆATE SE DJEČAKA KOME JE MESSI ISPUNIO SAN? Život mu se pretvorio u NOĆNU MORU, PROŽIVLJAVA PAKAO!

Kiosk
SJEĆATE SE DJEČAKA KOME JE MESSI ISPUNIO SAN? Život mu se pretvorio u NOĆNU MORU, PROŽIVLJAVA PAKAO!
.

Dječak Murtaza Ahmadi (8) postao je poznat u svijetu zahvaljujući tome što je nosio improvizovani dres nogometaša Barcelone Lionela Messija, koji je napravio od plastične kese.

1

Nakon što je fotografija stigla i do slavnog nogometaša, Messi je odlučio da dječaku ispuni san. Na utakmici u Dubaiju izveo ga je na teren, poklonio mu svoj dres sa potpisom i proveo dan s njim.

2

Međutim, dječak sada proživljava najgore dana u životu.

Murtaza je protjeran iz kuće, gdje su mu ostali originalni dres legende Barselone i lopta koju je dobio na poklon od njega.

3

Afganistanski mediji javljaju kako je dječak zajedno sa porodicom pobjegao u Pakistan, ali se zbog neimaštine ponovo se vratio u rodni Kabul, koji je pod paljbom. Sada živi u iznajmljenoj sobi.

4

- Nedostaje mi kuća. Ovdje nemam ni loptu. Povedi me sa sobom. Ne mogu d igram fudbal i stalno se čuju ek*plozije. Dresovi i lopte su ostali u kući, jer smo morali da odemo usred noći i majka mi je rekla da sve ostavim - napisao je mali Murtaza Mesiju.

5

Njegova majka ne smije da ga pusti napolje da se igra sa drugom djecom, iz straha da će ga neko oteti i tražiti otkup. Za to vrijeme, osmogodišnji Murtaza, dok se igra u dvorištu, mašta samo o tome da ponovo vidi Messija.

6

Više od 306.000 ljudi u Afganistanu moralo je ove godine napustiti svoje domove zbog sukoba, navodi se u izvještaju UN-ova ureda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) objavljenom u srijedu.

7

Ne propustite