DJEČAK JE OD PLASTIČNE KESE NAPRAVIO MESIJEV DRES: Upoznao je slavnog fudbalera, a ONDA MU JE SVE KRENULO NIZ BRDO!

Kiosk
DJEČAK JE OD PLASTIČNE KESE NAPRAVIO MESIJEV DRES: Upoznao je slavnog fudbalera, a ONDA MU JE SVE KRENULO NIZ BRDO!
.

Da li ste upamtili dječaka Murtaza Ahmadija iz Avganistana čije su fotografije u Mesijevom "dresu" od plastične kese postale hit?

Murtaza je u to vrijeme imao pet godina i uskoro je dobio priliku da upozna Mesija, svog idola. To se desilo u Kataru a dječačić je tada od fudbalera dobio i pravi dres, i to potpisani.

Bila je to priča sa lijepim krajem koja je uskoro zaboravljena, ali mali Murtaza sada je u velikim problemima. On i njegova porodica morali su da napuste svoj dom u okruku Jagjori u pojasu Gaze jer su ih Talibani prošle nedelje napali.

o-messi-afghan-boy-shirt-bag-570

Napad se odigrao munjevitom brzinom i njegova porodica, kao i mnoge druge, morala je da reaguje što pre, i tako je Murtaza za sobom morao da ostavi svoj dragocjeni dres.

"Nedostaje mi moja kuća. Ovdje nemam loptu i ne mogu da igram fudbal. Tačnije, uopšte ne mogu da izađem iz kuće", rekao je nesretni dječak novinarima britanskog časopisa "The Sun", dodajući sa suzama u očima da je dres morao da ostavi kod kuće.

murtaza-ahmadi

Njegov brat Humajon Ahmadi kaže da je nakon susreta sa Mesijem ovu porodicu počela da prati loša sreća.

"Nakon što se Murtaza upoznao sa Mesijem, sve je postalo komplikovano. Ljudi su pomislili da Mesi mora da nam je dao i gomilu novca, pa smo morali da strogo pazimo na Murtazau. Nismo ga ni u školu slali dvije godine", kaže njegov brat.

djecak1

Inače, ova porodica nadala se azilu u Americi, naročito nakon poznanstva sa Mesijem, ali su stigli samo do Pakistana, a i tamo su odbijeni za Azil, pa se trenutno oslanjaju na nevladine organizacije i nadaju se da će Mesi ispuniti obećanje koje je dao dječaku. Naime, fudbaler je 2016. godine dječaku rekao da će mu pomoći "kad malo odraste". Od tad se, kažu, nije javljao.

1061141009

629511544-0

TVRDA VAM JE STOLICA, ŠTA DA RADITE: Samo popijte OVAJ NAPITAK, smjesa koja će vas riješiti MUKE!

Ne propustite