Napušteni gradovi

Arhitektura
Napušteni gradovi
Neki od njih su iako napušteni, zahvaljujući dobroj organizaciji unutrašnje politike i planiranja, postali zabavni turistički centri, koji na možda najboji način, uz neizbježnog turističkog vodiča, objašnjavaju povijest jednog naroda, države i naravno grada. Što se tiče onih gradova koji od svoje tužne priče nisu napravili destinaciju, njihova budućnost, iako uglavnom bez stanovnika djeluje prilično dramatično i neutješno.

Neki od njih su iako napušteni, zahvaljujući dobroj organizaciji unutrašnje politike i planiranja, postali zabavni turistički centri, koji na možda najboji način, uz neizbježnog turističkog vodiča, objašnjavaju povijest jednog naroda, države i naravno grada. Što se tiče onih gradova koji od svoje tužne priče nisu napravili destinaciju, njihova budućnost, iako uglavnom bez stanovnika djeluje prilično dramatično i neutješno.

Neki od napuštenih gradova imali su tu nesreću da ih prirodne katastrofe ili nestanak neophodnih resursa, učine nevidljivim, nepovoljnim za život i slično, sa druge strane, najveći broj gradova je propao besmislenim političkim i međudržavnim obračunima, u kojima su izgubili samo stanovnici današnjih gradova duhova.

U našoj galeriji pogledajte neke od gradova - duhova prošlosti.

Ne propustite