MASAŽA U TRUDNOĆI: Pametno ili NE?

Mame i bebe
MASAŽA U TRUDNOĆI: Pametno ili NE?
.

Mnoge žene se u trudnoći interesuju za masažu.

rzrt
Ipak, prije nego što se odlučite prepustiti vještim rukama terapeuta, posavjetujte se sa svojim ljekarom jer masaža tokom trudnoće u nekim slučajevima može biti opasna. 

123

Ukoliko je vaše opće zdravstveno stanje dobro i dobijete dozvolu ljekara, nema razloga da neke od uobičajenih trudničkih tegoba ne otklonite na prirodan način. Za vrijeme masaže žena treba biti u sigurnom i što udobnijem položaju, što obično podrazumijeva ležanje na boku. 

zzerzezr

Masaža će vas osloboditi tenzije i grčeva u mišićima, a ublažit će i nervozu – tokom masaže oslobađaju se dobri hormoni dopamin i serotonin, a nivo hormona stresa opada. Trudnice koje redovno idu na masažu znatno rjeđe imaju problema sa spavanjem, a manje pate i od zadržavanja tečnosti i oticanja nogu.

retzrt

 Iako je masaža višestruko korisna, ne bi trebalo odlaziti na tretmane tokom prvog trimestra jer masaža može povećati rizik od spontanog pobačaja. 

huu

 DOKTORI SE ČUDILI KAD SE RODILA: Pogledajte zašto OVU bebu na internetu prati više od 100.000 ljudi, VIDITE LI NEŠTO NEOBIČNO?

Ne propustite