NAJSLASNIJA PICA IKADA: A kad vidite od ČEGA SE PRAVI, neće moći vjerovati
Ostalo vam je starog hljeba a ne znate kako da ga iskoristite, mnogi savjetuju prženice, ali evo nešto još ukusnije.
SASTOJCI:
4 jaja,
150ml mlijeka,
200ml kisele vode,
80ml ulja,
2 kašičice pesto sosa,
150g sira,
150g šunke,
malo soli i malo praška za pecivo,
kačkavalj ili mocarela
1 stari hljeb ili pogača
Ove mjere su okvirne, prilagodite ih količini i suhoći hljeba.
PRIPREMA:
1. Nakidati stari hleb na komadiće ili u kriške
2. U većoj posudi umutiti jaja, mlijeko, kiselu vodu i ulje. Dodati pesto sos, prašak za pecivo i soli po potrebi.
3. Ubaciti hljeb i izmiješati da se sjedini. Po potrebi dodati još malo kisele vode, ako je mnogo suh hljeb.
4. Dodati usitnjen sir i šunku.
5. Sipati u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.
6. Peći 30-ak minuta, već prema vašoj rerni.
7. Pred kraj pečenja narendati kačkavalj ili mocarekz preko pice i kratko vratiti da se otopi.