Fotografija koju svaki roditelj MORA vidjeti: Objavila je sliku svoje kćerke koja se bori za život a kojoj su doktori dali POGREŠNU DIJAGNOZU (FOTO)

Kiosk
Fotografija koju svaki roditelj MORA vidjeti: Objavila je sliku svoje kćerke koja se bori za život a kojoj su doktori dali POGREŠNU DIJAGNOZU (FOTO)
.

Bolest djeteta je veliki udarac za roditelje.

Jedna majka objavila je zastrašujuću priču o zdravlju njene kćerke koju je odvela kod ljekara zbog ozbiljnih simptoma, ali je bila otpuštena na kućno liječenje koje je moglo da bude fatalno po nju.

Marija Stroh imala je velikih poteškoća da svojoj trogodišnjoj djevojčici skine temperaturu od koje je nesrećno dijete gorilo, pa ju je na kraju odvela u hitnu pomoć. Nakon nekoliko testova krvi, doktori su joj konstatovali gastroenteritis i poslali Kivarni kući uz Hidrolit kako bi se dijete izborilo sa dehidratacijom.

Narednog jutra dijete je izgubilo osećaj u udovima i palo u nesvjest. Kada su se vratili u hitnu pomoć, konstatovane su ozbiljne lezije i otok na mozgu, rijetko stanje poznato kao akutni nekrotični encefalitis koga uzrokuje virus gripa, koji je ostavio dijete bez sposobnosti da govori, hoda i guta.

Majka devojčice je podijelila zastrašujuću priču njene kćerke i proces oporavka kako bi upozorila sve roditelje na opasnost od gripa čak i ako su njihova djeca vakcinisana.

- Mislili smo da je u pitanju samo obična prehlada koju je pokupila u vrtiću, pa smo joj dali lijek i zabrinuli se kada se temperatura popela mnogo visoko.

Kada se temperatura popela na opasnih 41,3 stepena, ona i suprug su dijete odveli kod ljekara. Uprkos tome što je njihova djevojčica povraćala, nekontrolisano se tresla i bila nesposobna da hoda sama, rezultati krvi nisu pokazali nikakvu abnormalnost. Zbog toga ju je medicinsko osoblje otpustilo na kućno liječenje i dijagnostikovan joj je gastroenteritis.

SRBIN IZ AMERIKE POKLANJA MERCEDES: Zauzvrat traži NEVJEROVATNU USLUGU (FOTO)

- Čim je postala sposobna da zadržava tečnost u sebi, poslali su nas kući. Ali u toku noći ona se probudila u bolovima. Spustili smo je ujutru na sofu, a ona nije mogla ništa da pomjeri, nije mogla da se pokrene i bila je sve manje i manje svjesna, dodala je uplašena majka.

Image may contain: 1 person, smiling, sitting

U bolnici su narednih 12 sati trajali pregledi koji su podrazumijevali i CT skener i lumbalnu punkciju, nakon kojih je dijete stavljeno u vještačku komu i poslato u veću ustanovu. CT skener je pokazao otok mozga, ali kada su urađene dodatne analize otkrivene su i ozbiljne lezije na mozgu i ozbiljniji otok. Konstatovana joj je akutna nekrotična encelopatija koju uzrokuje influenca virus A, vrsta gripa sa kojom njeno tijelo nije moglo da se izbori bez obzira što je dijete primilo vakcinu.

Nakon doze jakih steroida za podizanje imuniteta i injekcija otok je spao. Kivarni je pokazala osoblju i svojoj mami da je pravo malo čudo. Djevojčica je uspjela da se oporavi poslije samo 6 nedjelja, ali je pretrpjela ozbiljne posljedice. Kako ju je bolest paralisala, ona opet uči kako da hoda, priča, guta i jede. Izgubila je mogućnost da pomjera vrat i da uspostavi kontakt očima. Njen pedijatar je rekao da u životu nije vidio gori snimak sa skenera, a porodica je preživljavala svaki minut agonije.

Image may contain: 2 people, people smiling

Savjet koji je ona uputila roditeljima jeste da obavezno vakcinišu decu, ali i da se informišu o simptomima neuroloških oboljenja kako bi prepoznali simptome kod svoje djece i reagovali ako je to potrebno.

- Svaki roditelj poznaje svoje dijete bolje od bilo koga drugog i treba da sluša svoje instinkte i ne prihvatajte nešto ukoliko imate nedoumica. Vi znate sebe kao roditelja i znaćete kada nešto nije u redu sa djetetom. Ako primijetite visoku temperaturu, mokrenje u krevet ili bilo šta što nije svojstveno vašem djetetu, potražite pomoć, savjetuje ova majka koja je prošla kroz pravu agoniju.

15 znakova koji pokazuju da ste “maznule” dobrog muškarca

Ne propustite