Sarajevska TORTA koja se NE PEČE: SAVRŠENSTVO koje se TOPI u ustima!

Praktična žena
Sarajevska TORTA koja se NE PEČE: SAVRŠENSTVO koje se TOPI u ustima!
.

Potrebno vam je:
-1 i po pakovanje rozen kora
-1,5 l mlijeka
-5 kom. jaja
-800 g sećera
-12 kašika brašna
-400 g kvalitetne čokolade za kuhanje
-500 g mljevenih oraha
-4 kesice vanilin šećera
-1 limun-rendana kora

Image result for pravljenje torte

GLAZURA:
-100 g čokolade za kuhanje
-1/2 šoljice mlijeka
-1/2 šoljice šećera
-1/2 margarina

Image result for sarajevska torta koja se ne pece

PRIPREMA:
1. Umutiti bjelanca posebno sa 800 g šećera da se šećer razbije, ne mora mnogo čvrsto, dodati žumanca i još malo mutiti.

NIJEDAN GINEKOLOG VAM OVO NEĆE REĆI, JER TO NE MOŽETE KUPITI: Uništava gljivice, bakterije i miris, više se ne morate SRAMITI!

Image result for mucenje belanaca
2. U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, lijepo promiješati da se sjedini.
3. Kad mlijeko provri, skloniti sa vatre i varjačom umijesiti masu od jaja i brašna, lijepo sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuhati gust krem uz neprestano miješanje.
4. U vruć krem dodati 400 g kvalitetne gorke čokolade za kuhanje tipa Menaz ili slično, nikako kakao table, miješati da se lijepo rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno miješanje.

Image result for brasno sa mlijekom mucenje
5. U ohlađen krem dodati 500 g mljevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna.

Image result for filovanje korica torte
6. Filovati korice tanko, koliko je potrebno da se premaže korica, ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje. Preliti glazurom koju treba otopiti na pari. Tortu mozete čuvati na hladnoj terasi, biće jos sočnija i ljepša nego u frižideru. Ili je ostavite par sati na sobnoj temperaturi, pa tek onda stavite u frižider, taman će fino da omekšaju korice i biće sočnija.

NIKO NE MOŽE DA VJERUJE DA JE TO ONA: Bivša manekenka u sedmoj deceniji objavila fotografiju bez trunke šminke, ali OVO se ne može SAKRITI

Ne propustite