JESEN ĆE VAŠU KOŽU UČINITI LJEPŠOM! 5 sezonskih namirnica za besprijekoran izgled!

Moda i ljepota
JESEN ĆE VAŠU KOŽU UČINITI LJEPŠOM! 5 sezonskih namirnica za besprijekoran izgled!
.

Lijepa koža je u modi, ukoliko želite i vi imati zdravu i blistavu kožu ove namirnice trebate uvrstiti u svoj jelovnik.

Tijekom ovih prohladnih i vjetrovitih dana, većina nas se bori s beživotnim tenom, a jesen mnogima izaziva razne probleme s kožom i kosom.
S obzirom na to da na stanje naše kože i kose ne utječe samo vanjska njega i proizvodi koje nanosimo, već su izuzetno bitni i hidratacija te zdrava prehrana, valja znati koje su to namirnice posebno pogodne za kožu a dostupne su tijekom ovih jesenskih dana.
 1
'Ono si što jedeš' svima je dobro poznata poslovica, no često je zapravo ne shvaćamo ozbiljno. Sve što unosimo u svoje tijelo itekako utječe na naš izgled, osobito na stanje kože. Upravo iz tog razloga u prehranu valja uključiti mnogo voća, povrća i žitarica koje obiluju vitaminima i mineralima koji pozitivno djeluju na kožu, a izbaciti sve one štetne i procesuirane namirnice poput raznih grickalica i slatkiša koji mogu izazvati mnoge probleme.
U nastavku vam otkrivamo top pet namirnica koje biste trebali uvrstiti u svoju prehranu želite li imati sjajniju kožu.
 
Slatki krumpir 
Slatki krumpir, poznatiji i kao batat, bogat je izvor vitamina A i C pa može pomoći kod sprečavanja akni te ubrzati proces liječenja kože kod raznih upala.

2

Repa
Iako ne uživa veliku popularnost na našim stolovima, repa je zapravo vrlo zdrava povrtnica od koje se mogu spremiti mnoga ukusna jela. Može se jesti u salati ili pak u kombinaciji s drugim povrćem, a često se od nje prave i fine pogače. Sadrži jako malo kalorija i obiluje C vitaminom koji je poznat po svom blagotvornom djelovanju na kožu.

3

Bundeva
Za razliku od repe, bundeva je jedna od najpoznatijih jesenskih namirnica od koje se mogu pripremiti razna jela, pire, salate i pite. Vrlo je važan izvor beta karotena kojeg naš organizam pretvara u A vitamin. Vitamin A je neophodan za kožu jer potiče obnovu i rast stanica.

4

Jabuke
Jedno od najzdravijeg voća zasigurno su jabuke koje su dostupne tijekom cijele godine, no one su ipak najaktualnije tijekom jeseni. Vrlo su zasitne i hranjive, sadrže malo kalorija, a obiluju vitaminom C.

5
Losos
Losos je izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smirivanju upala, a također potiču stvaranje zdravih ulja koja koži daju zdrav sjaj.

6
 
Ovo su samo neke od namirnica koje biste trebali uvrstiti u svoj jelovnik želite li imati zdraviju i ljepšu kožu. Nastojte jesti što više voća i povrća te piti puno vode, a izbjegavati crveno meso, kofein i hranu koja sadrži puno šećera jer su te namirnice neprijatelj vaše kože.

Ovo je najgori model ženskih gaćica: Muškarcima se GADI kad ih žene obuku, to je nešto što niko ne želi

Ne propustite