TREBA VAM PEGLA I ALUMINIJSKA FOLIJA: Ovaj trik će vam olakšati život! (VIDEO)

Objavljeno:29.11.2018 - 21:36
A A A Times Arial

Aluminijska folija se može koristiti na razne kreativne načine

Alu-folija je najpotrebniji predmet u kuhinji. Bez nje nijedna domaćica ne može da zamisli da počne sa spremanjem ručka.

aluminijumska-folija-zagrijavanje

Aluminijska folija se može koristiti na razne kreativne načine. Ovo je jedan od najboljih.

alu-folija2

Naime, ako vam se iznenada toster pokvario a morate na brzinu da spremite doručak djeci, uzmite aluminijumsku foliju, peglu i dobićete fantastičan tost-sendvič.

BONUS: ZALIJEPILA MI SE SUKNJA ZA PEGLU DOK SAM JE PEGLALA: Onda mi je svekrva pokazala kako da je očistim

Peglu bi trebalo redovno čistiti da se na njenoj ploči ne nakupe tvrdokorne mrlje. Takođe treba voditi računa o rezervoaru za vodu da se u njemu ne nakupi kamenac, mada savremene pegle imaju filtere pa ne morate u peglu sipati destilovanu vodu. Zato treba pažljivo pročitati uputstvo za korišćenje pegle kada je kupite.

pp1

Neke žene lakše podnose, ali ima i onih koje baš ne vole obavezno peglanje. Vjerujemo da se svima bar nekad dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili ljepljivog dijela odjeće koji je ostao zaljepljen za ploču aparata.

pp2
Očistiti tako nešto sa pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine sa garderobe, a na dnu se nakupi i kamenac pa bi bilo dobro da se čistiti barem svakih mjesec dana.

p7

Evo kako da najbolje očistite peglu u četiri koraka. Potrebni su vam: čist peškir, soda bikarbona, vinsko sirće, topla voda, stara četkica i štapići za uši.

p1

KOLINDA SE TOLIKO UTEGLA DA NA NJOJ SVE PUCA: Jedan DETALJ svima privukao pažnju! (FOTO)

1. Korak

Napravite pastu za čišćenje od jedne kašike sode bikarbone i dvije kašike tople vode. Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne da djeluje i zatim prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima.

p3

2. korak

Stavite vinsko sirće u posudu, umočite u njega četkicu za zube, a zatim sa tim polako pređite dno pegle.

3. korak

Napunite peglu s vodom i uključite opciju za ispuštanje pare. Kad ispustite paru, peglu stavite na čist peškir i trljajte je dok ponovno ispuštate paru. Tako će se sa nje skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste, kao i sirće.

p6

4. korak

Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite s čistim peškirom.

Dodatan savjet

p

Ako niste uspjeli da očistite tvrdokorne mrlje sa svoje pegle, na mrlju nanesite kupovnu pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte sa vlažnom krpom i sodom bikarbonom, a na kraju i sa suvom krpom. Ovaj postupak ćete vjerovatno morati da ponovite nekoliko puta ako se radi o zaljepljenoj plastici ili sintetici.

PRESTANITE BACATI OVU STVAR U SMEĆE! Ima mnoge kozmetičke svrhe koje vam itekako mogu pomoći u njezi tijela!