11 staromodnih metoda kako da znate da li ćete dobiti dječaka ili djevojčicu prije ultrazvuka

Mame i bebe
11 staromodnih metoda kako da znate da li ćete dobiti dječaka ili djevojčicu prije ultrazvuka
.

Jedan od najuzbudljivijih dijelova trudnoće je iščekivanje da li nosite dječaka ili djevojčicu. Možda ćete biti iznenađeni, ali postoje staromodni načini koje ste možda čuli od majke ili bake koji vam mogu lako otkriti kojeg je pola vaša beba.

1. Promjene na koži 

koza

Mnoge trudnice mogu da primijete promjene na koži tokom trudnoće. Ako vam je koža masnija onda nosite djevojčicu, a ako je suhlja onda dječaka.
 

2. Akne 

akne-1

Poput promjena na koži, pojava akni i višak masti na koži označava da nosite djevojčicu. Ako ih nemate, onda nosite dječaka.
 

3. Test sode bikarbone 

test-sode-bikarbone-2

Ovaj test je vrlo lak i 80% tačan. Samo treba da pomiješate 2 kašike sode bikarbone sa vašim urinom. Ako zašišti onda je dječak, a ako ne zašišti onda je djevojčica.
 

4. Tekstura kose 

tekstura-kose-3

Mnoge žene mogu da primijete promjene na kosi tokom trudnoće. Ako vam kosa postane mlitava i suha onda je djevojčica, a ako postane gusta i sjajna onda je dječak.
 

5. Tjelesne dlake 

dlake

Kao dlake na vašoj glavi, možete primijetiti promjene i na drugim mjestima. Ako dlake počnu da vam rastu ubrzano i da budu debele, onda je dječak. Ako ne primijetite promjene, onda je djevojčica.
 

6. Dobijanje kilaže na određenim mjestima 

stomak

Neke žene mogu primijetiti da dobijaju kilažu samo na stomaku, dok druge primijećuju i na drugim dijelovima tela. Ako je samo stomak, onda nosite dječaka, a ako je i na drugim mjestima, onda je djevojčica.
 

7. Temperatura stopala 

temperatura-stopala-6

Ako primijetite da su vam stopala hladnija nego inače, onda nosite dječaka. Ako vam se temperatura ne promijeni, onda je djevojčica.
 

8. Rast stopala 

rast-stopala-7

Mnogo žena doživi rast stopala i otok tokom trudnoće - nešto što traje samo tokom trudnoće, ali nekima traje zauvijek. Ako su vam stopala normalna kao i uvijek onda je djevojčica, a ako primijetite da su veća onda je dječak.

 

9. Visina stomaka 

visina-stomaka-8

Ako je stomak nizak onda je dječak, a ako je postavljen visoko onda je djevojčica.
 

10. Glavobolje 

glavobolje-9

Glavobolja takođe igra svoju ulogu u prepoznavanju. Loše glavobolje ukazuju na dječaka, a ako ih nemate onda je djevojčica.
 

11. Očeva težina 

oceva-tezina-10

Ako otac ostane mršav kao i uvijek onda je dijete dječak, a ako dobije na težini onda je djevojčica

DIŽE IMUNITET, SPAŠAVA SRCE: Jedite svaki dan po 7 kašika OVE SMJESE!

Ne propustite