SVI TREBAJU POGLEDATI OVAJ VIDEO: Evo šta jedna kutija cigareta učini ljudskim plućima (VIDEO)

Zdrav život
SVI TREBAJU POGLEDATI OVAJ VIDEO: Evo šta jedna kutija cigareta učini ljudskim plućima (VIDEO)
.

Iako svi znamo koliko je pušenje štetno po zdravlje, ipak tek rijetki odluče da se odreknu cigareta.

OVA BILJKA RASTE SVUDA OKO NAS, ZOVU JE "BOŽJIM DAROM": Niste ni svjesni šta sve može da IZLIJEČI!

Međutim, možda se riješite ove loše navike nakon što pogledate ovaj video.

1

Naime, jutjuber Chris Notap proveo je eksperiment koristeći vatu, kako bi pokazao što jedna kutija cigareta napravi plućima.

3

On je u videu koristio posudu koju je napunio vatom, koja je trebala predstavljati pluća, na koju je spojio pumpu koja je uvlačila dim cigarete u posudu. Tokom "pušenja" cigareta, posuda se ispuni dimom, a vata postupno poprima smeđu boju, baš kao i stijenke staklene posude.

2

Pogledajte i sami:

Ovo su dvije vježbe za vaša pluća zbog kojih će vam se cigarete ZGADITI:

 

Umjesto raznih sredstava za odvikanje od pušenja, pokušajte ove dvije vježbe inspirisane jogom. 

pusenjezene123rf

Radi se o dubokom udisaju i izdisaju – iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože. 

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vježbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veoma lagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osjetite veliku želju za nikotinom. Ubrzo ćete primijetiti kako se smanjuje želja za cigaretama.

pusenje

Prva vježba

Svaki put kada poželite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vrijeme provedete na vazduhu. Stojite uspravno i potrudite se da opustite svaki dio tijela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vježbu je potrebno ponavljati deset puta.

Istraživanje je konačno dokazalo: Pogledajte da li pušenje u trudnoći UTJEČE NA RAZVOJ DJETETA!

 

Napomena: U početku se može desiti da nakon više ponavljanja vježbe osjetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

pusenje1

Druga vježba

U trenucima kada imate goreću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vježbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo. Vježba se sastoji iz 30 udaha i izdaha, potom slijedi minut odmora, a broj ponavljanja je pet.

vhjkw7e8-cigarete-pusenje-1-3

 

Ne propustite