HORMONALNE AKNE, PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME! Razlozi zbog kojih dolazi do ove pojave i načini liječenja!

Praktična žena
HORMONALNE AKNE, PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME! Razlozi zbog kojih dolazi do ove pojave i načini liječenja!
.

Kada govorimo o hormonalnim aknama onda govorimo o aknama kod odraslih ženskih osoba u zreloj životnoj dobi.

Akne su najčešća upalna bolest kože koja zahvaća žlijezde lojnice. Za mnoge ljude, miteseri i prištići normalan su dio puberteta. Ali za mnoge druge, posebno žene, akne mogu biti problem koji se uporno javlja i nakon tinejdžerskih godina. Jasno je da je velika većina akni potaknuta hormonima i hormonalnim promjenama - uključujući onu vrstu koju ste imali tijekom puberteta - ali, većina ljudi, kad govori o hormonalnim aknama, govori o aknama kod odraslih žena. 

1

Akne kod žena vrlo su česte i mogu se pojaviti u 20-ima, 30-ima, 40-ima i čak 50-ima. Prema studiji Američke akademija dermatologije, oko 50 posto žena u 20-im godinama i više od 25 posto žena u dobi od 40 do 49 godina pod utjecajem su hormonalnih akni. I treba ih tretirati s dodatnom pažnjom.

Zašto dolazi do hormonalnih akni?
Obično su povezane sa ženskim menstrualnim ciklusom i fluktuacijama estrogena i progesterona koji dolaze zajedno s njim. Hormonske fluktuacije dovode do povećane proizvodnje ulja u porama. Hormonalne akne pojavljuju se ili pogoršavaju u cikličkim bljeskovima zajedno s mjesečnim menstrualnim ciklusima. Obično je najgore tijekom tjedna neposredno prije početka menstruacije, kada je progesteron na vrhuncu.

2

Ako pokušavate shvatiti imate li problema s takvom vrstom akni, promatrajte izbijaju li periodično svaki mjesec, nalaze se duž donje linije lica, brade i /ili oko usta i dublje su i bolnije. Ako imate masnu kožu, T-zonu akne, mitesere i 'bijele glave', onda [vjerojatno] nisu hormonalne akne. Drugi čimbenik koji može pridonijeti hormonalnim aknama jest stres. Zbog stresa su sve upalne bolesti kože još gore.

3

Kako liječiti hormonalne akne?
Vaši omiljeni toneri i tretmani za akne vjerojatno nisu u skladu s tvrdoglavim izbijanjem hormonalnih akni. Postoji nekoliko stvari koje možete pokušati, uključujući promjenu prehrane, topikale tretmane i oralne lijekove. Dobro je izbaciti šećer i mliječne proizvode i što više smanjiti jednostavne šećere, koji uključuju bijelu rižu, bijeli krumpir, bombone, kolače, sok i prerađenu hranu. Međutim, promjena prehrane može djelovati kod nekih, a nekih ne.

4

Isprobajte 60-dnevnu prehranu bez mlijeka, bez glutena, bez mliječnih prerađevina i bez ugljikohidrata kako bi vidjeli uklanja li to akne Topikalni tretmani, kao što su retinoidi, antibiotici i protuupalni lijekovi, kao i salicilna kiselina ili benzoilni peroksid, također se mogu koristiti za liječenje hormonalnih akni.

Većina žena ipak ima više uspjeha s hormonalnim tretmanima. Jedan od najčešćih oralnih lijekova su kontracepcijske pilule, koje reguliraju menstrualni ciklus i mogu smanjiti akne. Važno je, međutim, napomenuti da neki oblici, koji samo oslobađaju progestin, mogu pogoršati akne.

5

PRAVILA ŠIŠANJA! Tip i oblik kose otkriva koliko često trebate posjećivati vašeg frizera!

Ne propustite