PRAVILA ŠIŠANJA! Tip i oblik kose otkriva koliko često trebate posjećivati vašeg frizera!

Moda i ljepota
PRAVILA ŠIŠANJA! Tip i oblik kose otkriva koliko često trebate posjećivati vašeg frizera!
.

Duga kosa je san gotovo svake žene i mnoge upravo zbog toga izbjegavaju skraćivati svoju kosu, ali stručnjaci otkrivaju da je odlazak kod frizera neophodan ukoliko želimo zdravu kosu.

Svaka je žena svjesna činjenice da je za održavanje zdrave kose nužan česti odlazak frizeru na njezino kraćenje. No, ima li učestalost šišanja veze s tipom kose? 
Da, ima. Uz tip kose, ulogu igraju i njezino tretiranje aparatima za oblikovanje, boje za kosu te debljina vlasi. U nastavku slijede upute koliko bi često trebale otići frizeru s obzirom na gore navedene čimbenike.

1. Nikada niste bojale kosu 
Cijeli život imate nosite prirodnu boju kose, a još je uz to rijetko tretirate peglama i ostalim aparatima za njezino oblikovanje? Vi sretnice možete šišati kosu svaka tri mjeseca bez straha od ispucalih vrhova.

1

2. Imate dugu kovrčavu ili ravnu kosu 
Ne izlažete je često aparatima za oblikovanje te je njegujete maskama i uljima? Vi možete između dva odlaska frizeru čekati od 8 do 12 tjedana.

2

3. Imate kratku kosu
Kratku kosu morate šišati skoro pa svaka četiri tjedna, ali u ovom slučaju više zbog samog oblika koji se rastom kose gubi, nego zbog same ispucalosti. 

3

4. Imate stepenasto ošišanu kosu 
I ovaj stil frizure, kao i prethodni, zahtjeva češće šišanje zbog same frizure koja ubrzo može prestati izgledati svježe. Dakle, preporuka je odlazak frizeru svakih šest tjedana. 

4

5. Imate jako ili srednje kovrčavu kosu 
Većinom se žene s kovrčavom kosom više trude njegovati kosu jer nastoje da ona uvijek bude hidratizirana. Baš iz tog razloga, vi koje ste se u ovome pronašle, možete frizera nazvati svakih osam do dvanaest tjedana.

5

6. Imate tanku kosu 
Ukratko - čekanje više od šest tjedana bez odlaska frizeru ne dolazi u obzir.

6

 

Ne propustite