Imala je samo 10 godina kada je osvanula u NOVINAMA u ODVRATNOM IZDANJU: Ove SLIKE i dalje kruže internetom, a za sve je KRIVA NJENA ROĐENA MAJKA!

Kiosk
Imala je samo 10 godina kada je osvanula u NOVINAMA u ODVRATNOM IZDANJU: Ove SLIKE i dalje kruže internetom, a za sve je KRIVA NJENA ROĐENA MAJKA!
.

Od najranijeg djetinjstva, život glumice Bruk Šilds bio je daleko od holivudske bajke. Već kao desetogodišnjakinja doživjela je traumu koja je prati cio život i za koju se još uvijek trudi da istjera pravdu. A najgore od svega je to što je njena rođena majka krivac!

Image result for brooke shields

Poznata glumica Bruk Šilds imala je samo 10 godina kada ju je majka Tea gurnula u "modni svijet" i dozvolila fotografima da je slikaju u jako odvratnom izdanju. Fotografija tada malene Bruk i dalje kruži po internetu i koristi se kao primjer jedne od najvećih zloupotreba djece ikada.

Image result for brooke shields

Bruk je na spornoj fotografiji stajala u kadi, našminkana i prekrivena uljem. U to vrijeme, Gros je radio na projektu nazvanom "Žena u djetetu", u kome je želio da otkrije ženstvenost pretpubertetskih djevojaka poredeći ih s odraslim ženama. Serijal je prvobitno objavljen u magazinu "Male žene", a onda u "Šugar end spajs".Image result for brooke shields

Bruk je 1981. pokušala da spriječi dalje korišćenje ovih fotografija, ali je američki sud odredio da je ona obavezana uslovima ugovora i, još gore da slike ne krše zakone. Prava na ove slike je 1992. otkupio američki umjetnik Ričard Prins, koji je reprodukovao scenu i nazvao je "Duhovna Amerika".

Related image

Godine 1999. njegova verzija je prodata za 151.000 dolara. Zatim je 2009. fotografija uklonjena iz Moderne galerije Tejt u Londonu, gdje je stajala čitavu deceniju.

Related image

Fotografija je zloglasna od kada sam je napravio, kao što sam i namjeravao – rekao je Geri Gros, njen originalni fotograf koji je 2010. umro od srčanog udara.

Bruk je kasnije u intervjuima često govorila o svom teškom djetinjstvu i isticala da je zbog majke ostala djevica do 22. godine. Ovaj skandal nije je spriječio da postane jedna od najpoznatijih holivudskih zvijezda čijoj ljepoti se divio cio svijet naročito poslije uloge u filmu "Plava laguna" koji ju je i proslavio.

Image result for brooke shields blue lagoon

Bruk danas ima 53 godine, ćerke Rouan i Grier i u medijima i dalje sa gorčinom priča kako još uvijek nije dočekala pravdu.

Related image

Ne propustite