Evo KAKO da omiljenom ESCAJGU VRATITE stari SJAJ!

Sve za dom
Evo KAKO da omiljenom ESCAJGU VRATITE stari SJAJ!
.

U vašem domu koristite previše deterdženata i hemijskih sredstava za čišćenje i time i ugrožavate zdravlje. Zato bi trebalo da svedete na minimum njihovu upotrebu i zamijenite ih ih eko sredstvima.

Image result for escajg
Ovo je jedan recept za čišćenje escajga koji su koristile nekada naše bake i potpuno je prirodan.

Cutipol

Postupak:
Napunite posudu toplom vodom i sirćetom, pa u nju stavite pribor za jelo. Ostavite da odstoji pola sata, zatim ga sunđerom istrljajte i osušite krpom. Pribor za jelo opet će dobiti onaj stari sjaj.

Vintage Silverware

Ono na šta treba da obratite pažnju je da je sirće izuzetno jako i može uništiti metal. Da biste to spriječili, nemojte pretjerivati sa sirćetom.

Image result for sirce za ciscenje escajga

Od velike je pomoći i soda bikarbona. U tom slučaju zagrijte vodu u većem loncu, dodajte sodu bikarbonu i potopite posuđe. Ako koristite hladnu vodu, predmete u njoj ostavite nekoliko sati. Starom četkicom za zube uklonite nečistoću sa manje dostupnih dijelova.

Image result for ciscenje escajga

U istu svrhu možete koristiti i jestivo ulje i kuhinjsku so. Crne mrlje na priboru za jelo mogu se istrljati i sokom od limuna i malo sode bikarbone, ali i pastom za zube.

Voda u kojoj se kuhao krompir takođe može biti od pomoći. Procijedite vodu kroz sito i dodaje malo sirćeta. Potopite escajg, pa sunđerom ili mekanom četkom uklonite tragove oksidacije.

Set the perfect table with silverware sets from Crate and Barrel. From classic to modern, our flatware adds a touch of style to the table. Our place settings are forged from high-quality stainless steel for durability that you can see and feel. Select from spoons, knives and forks in a variety of finishes, including satin and matte. Shop our silverware collections for casual and formal dining.

Bez obzira koji recept da odaberete, važno je da escajg dobro osušite.

Ne propustite