Smirujete DIJETE tako što mu dajete TELEFON u RUKE, mnogo GRIJEŠITE: Evo kako to utiče na njega!

Kiosk
Smirujete DIJETE tako što mu dajete TELEFON u RUKE, mnogo GRIJEŠITE: Evo kako to utiče na njega!
.

Možda je najlakša vaspitna metoda 21. vijeka dati djetetu telefon u ruke, ali sudeći po raznim istraživanjima, veoma je pogrešna.

Related image

Image result for djeca sa telefonima

Možda je najlakša vaspitna metoda 21. vijeka dati djetetu telefon u ruke, ali sudeći po raznim istraživanjima, i pogrešna. Poslije samo sat vremena na telefonu, djeca i adolescenti mogu da imaju manje samokontrole, radoznalosti, emotivne stabilnosti, što dovodi do povećanog rizika za anksioznost i depresiju, alarmantni su zaključci studije u kojoj su analizirani podaci 40.000 djece starosti od dvije do 17 godina.

Image result for djeca 14 godina

Najugroženiji su tinejdžeri uzrasta od 14-17 godina, ali zabrinjava podatak da posljedice osjećaju i mlađa djeca čiji je mozak još u razvoju. Predškolci koji često koriste pametne telefone su dva puta skloniji tome da izgube živce, devet posto onih u uzrastu od 11-13 godina koji telefon koriste sat dnevno gube radoznalost za nove stvari, a taj broj raste na 22 posto za one koji koriste telefon više od sedam sati.

Related image

Naučnici ističu da se polovina mentalnih problema razvije do adolescencije, zbog čega je važno identifikovati faktore na koje je moguće uticati kako do oboljenja ne bi došlo. Apeluju na roditelje i nastavnike da djeca manje vremena provode ispred ekrana i da limit treba da bude dva sata dnevno umjesto sadašnjih od pet do sedam sati.

Image result for djeca sa telefonima

Ne propustite