NOVAC DIKTIRA LJUBAV: Da li žene biraju PARTNERA prema DEBLJINI NOVČANIKA?

Ljubav
NOVAC DIKTIRA LJUBAV: Da li žene biraju PARTNERA prema DEBLJINI NOVČANIKA?
.

Mnoge dame u biraju partnera prema debljini novčanika. Roditelji često savjetuju djecu da dobro otvore oči prije braka, jer se "od ljubavi ne živi“, a ovo "predanje" se prenosi s koljena na koljeno.

Image result for bogat muz

Ljubav sve pobjeđuje, ali novac pobheđuje i ljubav, govorili su stari Latini. Da li su bili u pravu?! Istina je da su pun novčanik i prazno srce stari "saradnici". Kada novac zaigra pred očima, faktor ljubavi može i da izostane. Da li je to i formula za istinsku sreću?! Koliko je ona danas uopšte važna?! Jesmo li, postajući isključivi lovci na finansijsko blagostanje, zaboravili šta znači voljeti? 

Related image

Zašto Italijani kažu: "Kada se lijepa žena smije, novčanik plače"?! Odgovore ćete, možda, pronaći u redovima koji slijede. Hajde da, prije svega, vidimo da li je svjetska ekonomska kriza izmijenila lice ljubavi i umjesto potrebe za srodnom dušom svela je na potragu za bogatim saputnikom.

Image result for novac u rukama

Materijalistički pristup ljubavi nije od juče, niti je samo odjednom postao ulaznica za zadovoljstvo. Potrošačko društvo nametnulo je obrazac da se sve može kupiti, pa i ljubav. Kriterijumi za veze nerijetko su bivali duboko interesni, ali čini se da su na značaju još više dobili sa pojavom krize. Finansijski problemi, koji se nerijetko izjednačavaju sa bitkom za golu egzistenciju, sve su akutniji. 

Related image

Dok je, s jedne strane, potreba za skupim "krpicama", uživanjem na jahtama i bahaćenjem po splavovima postala izraženija, sve je više onih koji, ostaju bez posla, teško otplaćuju kredite, kubure sa računima, više nemaju novca za ljetovanja...

Related image

U ovom disbalansu, profitiraju oni koji imaju i oni koji umiju. Djevojke su shvatile da u društvu bogatog muškarca krizu ne moraju da osjete. Zašto bi krpile kraj s krajem, životarile na račun svojih siromašnih roditelja ili se mučile radeći za male pare, kada mogu "dobro" da se udaju! Sve što treba da urade jeste da zavedu nekog sa debelim novčanikom, ko će im život učiniti lakšim. I, svakako naizgled, ljepšim. Najpoželjniji muškarci su standardno: biznismeni, političari, prvoligaški sportisti... Oni uz koje je raskalašen život moguć.

Pregled imovinskog stanja postao je imperativ, koji se mora ispoštovati prije nego što se uđe u vezu. Pitanje je - koliko njih danas planira život u dvoje ako druga strana nema zadovoljavajući bankovni račun?! Da li je ljubav izgubila bitku sa novcem?!

Image result for interes u braku

Prema rezultatima istraživanja koje je krajem prošle godine sprovedeno u Velikoj Britaniji, čak 70 posto ispitanika je na listi životnih prioriteta novcu dalo prednost u odnosu na ljubav. Od 2.000 žena i muškaraca, velika većina je priznala da joj je najvažnije da obezbijedi finansijsku sigurnost, pa tek onda sreću u braku i porodici.

Da bi se ovakve rasprave izbjegle, mnogi roditelji otvoreno savjetuju svoju djecu da dobro otvore oči kada biraju partnera, jer se od ljubavi ne živi. Prazan novčanik, nerijetko se može čuti, neće prehraniti porodicu. Pitanje je samo da li će to primijeniti ili ne. I da li baš svi mladi teže ljubavi iz koristi.

Related image

Ne propustite