ŽELITE ŠTO PRIJE DA ZATRUDNITE: Evo do koje godine je najbolje da se žena odluči na ovaj korak!

Mame i bebe
ŽELITE ŠTO PRIJE DA ZATRUDNITE: Evo do koje godine je najbolje da se žena odluči na ovaj korak!
.

Preko 80 posto žena u životnoj dobi od 35 do 39 godina, a koje imaju odnose dvaput tjedno, uspijevaju začeti dijete unutar godine dana.

Related image

Žene sve više odgađaju majčinstvo pa se za najvažniju ulogu u životu odlučuju sve kasnije.

Related image

Žene se rađaju sa oko dva miliona jajnih ćelija, a do životne dobi od 37, ostanu u prosjeku s njih oko 25 hiljada. Stručnjaci savjetuju kako je, gledajući najviši nivo ženine plodnosti, najbolje da ostvari trudnoću u životnoj dobi od 21 do 28 godina, piše Metro. Istraživanja iz 2016., pokazuju kako gotovo više od polovine žena u životnoj dobi od 30 godina, u 2016. godini, nije postala majka, podaci su ONS-a. Iako ljekari upozoravaju kako se smanjuje mogućnost začeća nakon ženine tridesete godine, rezultati istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Obstetrics & Gynecology, pokazuju kako preko 80 posto žena u dobi od 35 do 39 godina, a koje imaju odnose dvaput tjedno, uspijevaju začeti dijete unutar perioda od godinu dana. 

Related image

Mlađe žene, one u životnoj dobi od 27 do 34 godine, imaju tek nešto bolji postotak uspješnosti ostvarenja trudnoće.

Related image

Žene koje imaju odnose tokom plodnih dana, a u životnoj dobi su od 35 do 40 godina, u 78% slučajeva ostvare trudnoću unutar razdoblja od godine dana, dok njih 84 posto u godinu dana zatrudne ako su u dobi od 20 do 34 godine. 

Image result for trudnoca u 30.godinama

Ne propustite