POVEĆAJTE ZADNJICU ZA KRATKO VRIJEME A BEZ NAPORA: Evo kako da uspjete u tome!

Praktična žena
POVEĆAJTE ZADNJICU ZA KRATKO VRIJEME A BEZ NAPORA: Evo kako da uspjete u tome!
.

Bez obzira da li ste naslijedili 'ravnu' zadnjicu od svojih predaka, nakon gubitka kilograma ili sa godinama dešava se da vam se i zadnjica smanji. Verujemo da ne postoji osoba koja ne bi željela puniju i zategnutiju zadnjicu, pa zato postoje i vježbe kako biste došli do svog cilja.

Image result for savrsena zadnjica

Njen izgled možete korigovati samo pravilnom ishranom i vježbanjem, pa se planinarenje i penjanje uz i niz stepenice najviše savjetuje. Što se tiče vježbi koje možete praktikovati kod kuće, njih je zaista mnogo.

Image result for savrsen gluteus

Radite čučnjeve stojeći uspravno nogama raširenih u ravni bokova. Zatim, ispravite ruke i uzmite teg, držeći ga ispred nogu. Ne pomičući ruke, čučnite u položaju kao da želite da sjednete na stolicu. Pokrete radite mišićima zadnjice, ne šireći noge, a koljena vam ne smiju prijeći preko prstiju na stopalima. 

Related image

Related image

Nakon toga, vratite se u početni položaj, koristeći mišiće bedara i zadnjice. Kada ustanete, jednu sekundu čvrsto zategnite mišiće zadnjice. Ovu vježbu bi trebalo ponoviti 15 puta.

Prednji iskoraci su jedna od najboljih vježbi za zadnjicu. Za početak, stanite uspravno, rukama položenim na kukove. Iskoračite napred jednom nogom i savijte je pod uglom od 90 stepeni, trudeći se da iskorak bude što veći. Noga koja je ostala iza bi trebalo da bude savijena, ali koljeno nikako ne smije da dodiruje tlo. Zakoračite unazad i vježbu ponovite 20 puta sa svakom nogom.

Related image

Most je treća idealna vježba za podizanje zadnjice. Lezite na leđa, stopala na tlu, sa savijenim koljenima, a noge malo razmaknute. Stegnite mišiće zadnjice i trbušne mišiće. Nastavite da stiskate mišiće zadnjice, dok dižete bokove prema gore. Zadržite se nekoliko sekundi u tom položaju, pa polako spuštajte bokove na pod. Važno je da znate da prvo treba da spustite srednji dio leđa, a na kraju zadnjicu.

Image result for most vezba za zadnjicu

 

Ne propustite