Agencija Sol Azur vodi Vas u prekrasni RIM na doček Nove godine!

Kiosk
Agencija Sol Azur vodi Vas u prekrasni RIM na doček Nove godine!
-

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza Espanola, Vatikan...Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim?

 

10340-3

 

1.DAN – 30.12.2018. (NEDJELJA) – SARAJEVO – DUBROVNIK - RIM

Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik sa polaskom ispred Zemaljskog muzeja u 04.00h. Okupljanje na aerodromu Ćilipi 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim u 11:45h. Slijetanje u Rim u 13:00, transfer do hotela. Zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN – 31.12.2018. (PONEDJELJAK) – RIM - VATIKAN

Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje. 

 

 

10340-4

 

3. DAN – 01.01.2019. (UTORAK) – RIM - TIVOLI

Doručak. U jutarnjim satim polazak na fakultativni obilazak Tivolija, malog mjesta pored Rima, i obilazak Hadrijanove vile. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta putevima imeratora i gladijatora sa ulaskom i obilaskom Colloseuma i Rimskih foruma. Slobodno vrijeme. Noćenje .

4.DAN – 02.01.2019. (SRIJEDA) – RIM

Doručak. Drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice... Slobodno poslijepodne za uživanje u centru Rima. Noćenje.

5. DAN – 03.01.2019. (CETVRTAK) – RIM – DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak. Polazak iz hotela u 11:30 prema aerodromu. Prijava na let, te polijetanje prema Dubrovniku u 15:15 sati. Slijetanje u Dubrovnik u 16:30. Transfer autobusom do Sarajeva.

 

10340-1

 

Četiri noćenja u Rimu u hotelu 4* sa doručkom + prevoz za samo 699 KM!

 

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

Ne propustite