ODMAH SVE PRETRESITE: Ako imate u kući ovaj novčić postat ćete bogati

Kiosk
ODMAH SVE PRETRESITE: Ako imate u kući ovaj novčić postat ćete bogati
.

Prema podacima stranice o sakupljanju novčica Change Checker srebreni novčići, odnosno kovanice sa likom Snješka Bijelića u opticaj su puštene još 2003. godine, a bilo ih je svega 10.000. 

Novčići su bili pušteni u opticaj kao kovanice u znak obilježavanja 25-godišnjice postojanja klasika "Snješko Bijelić" koji je napisao dječiji autor i ilustrator Rejmond Brigs.

Najviša cijena koja je bila ponuđena na E-bay-u za novčić sa likom Snješka Bijelića iznosila je 292 funte, nakon što je 29 ljudi podnijelo ponudu za kupovinu istog krajem oktobra.

A, inače se ova kovanica prodaje za manje od 200 funti kada ovakav redak novčić uopšte i dospije na neki online stranicu za prodaju.

Kovanica od 50 penija koja je praktično i tehnički vrijedna baš toliko, 50 penija proizvela je kompanija "Pobdžoj Mint" koja je do prošle godine napravila sve kovanice i novčanice ostrva Man.

Ove sedmice su izdali tri nova novčića sa likom Snkeška Bijelića, a dva od njih su rasprodata za samo nekoliko sati. Jedan od njih, srebrnjak, koji je dizajniran čak u boji, već se uveliko prodaje po cijeni tri puta većoj u odnosu na cijenu na E-bay-u, u iznosu od 206 funti.

Treba naglasiti da ovi novčići neće ući na tržište novca, odnosno u opštu cirkulaciju novca, tako da je mala vjerovatnoća da će se iste ove kovanice naći u vašoj rezervi za vraćanje kusura, nažalost.

Ne propustite