PUNA KUĆA OTROVNIH MUHA KOJE PRENOSE RAZNE BOLESTI: Evo kako ih spriječiti da ulaze!

Sve za dom
PUNA KUĆA OTROVNIH MUHA KOJE PRENOSE RAZNE BOLESTI: Evo kako ih spriječiti da ulaze!
.

Topla jesen donijela je i mnoštvo muha, kojih inače nema u ovom periodu godine

Muha na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama može nositi oko milion bakterija i prouzrokovati oko 600 različitih bolesti poput pneumonije, urinarne infekcije, trovanja krvi i trovanja hranom.

Tokom ove izuzetno tople jeseni muha ima sve više i više, ali sadnjom pravih biljaka i jednim malim trikom možete se jednostavno riješiti muha iz kuće.

PAZITE KOGA PRIMATE U KUĆU: Ovaj TRIK otkriva da li je gost unio NEGATIVNU ENERGIJU!

Bosiljak odbija muhe, zato ga obavezno posadite u teglicu i stavite blizu stola i stolica.

bosiljak-u-tegli

Od njega možete napraviti i prirodno sredstvo ako njegove svježe listove ubacite u kipuću vodu i ostavite ih tako nekoliko sati. Zatim umiješajte votku i pripremljenu tečnost čuvajte u frižideru, u bočici s raspršivačem. Ipak, potreban je oprez kada koristite sredstvo, kako ne bi dospjelo u oči.

muha

bosiljak3

Lavanda odbija moljce, buve, muhe i komarce. Vijekovima se koristila kako bi uljepšala miris doma i sačuvala odjeću. Šarmantna biljka ljubičastih cvjetova, koja oplemenjuje svaku baštu, raste i u tegli u zatvorenom. Međutim, morate je smjestiti pored sunčanog prozora. Lijep miris koji ljudi vole, mušice, komarci i muhe ne mogu da podnesu.

lavanda-svechi

lavanda3

Miris igra veliku ulogu u privlačenju muha, ali i njihovom teranju. Miris eteričnih ulja je neprivlačan muhama. Kao repelenti najčešće se koriste eterična ulja lavande, mente, eukaliptusa, citronele, karanfilčić, piše Agroklub.

menta1

Trik kojim ćete sprečiti ulazak muha u kuću

Muhe ne vole ni objekte koji svjetlucaju i reflektuju svjetlost. Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muhe jeste da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto.

muha

Zakačite je ispred vrata ili prozora koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice. Tako ćete spriječiti muhe da ulaze u vaš dom.

vodavrata

Zbog njihove strukture očiju, bistre vrećice ispunjene vodom muhama nalikuju na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje.

NAJBRŽI NAČIN DA OPERETE JASTUK: Isprobajte ovaj trik, za tren oka uklanja žute mrlje! (RECEPT)

Ne propustite