BARŠUN U ENTERIJERU ZA TOPLE, DUGE, ZIMSKE DANE

Enterijer
BARŠUN U ENTERIJERU ZA TOPLE, DUGE, ZIMSKE DANE
.

Za dolazak zime i pravih hladnoća, pripreme su u toku. S obzirom na vremenske uvjete, prirodno je da više vremena provodimo u toplini i atmosferi našeg doma koja nagovješta dolazeće praznike. Blagdanske dekoracije već se polako postavljaju i još će neko vrijeme krasiti ulične izloge i gradske trgovine.

A purple romeo sofa in this sitting area | archdigest.com

Kako bi zimski ugođaj dočarali i u našem domu, enterijerima dodajemo baršun, inače omiljeni materijal koji će nas sa stilom grijati u hladnim danima. Poznati brendovi specijalizirani za uređenje doma u svoje zimske kolekcije baršun su ubacili kroz komade statement namještaja i detalja za dekorisanje. 

Everyone has been preparing their homes for Fall by putting up holiday  decor, collecting extra candles with Winter scents and most importantly,  breaking out the fluffy faux fur pillows and warm throws. While piling on  the faux furs, I want to encourage you to not overlook one of my most  favorite Fall to Winter textures. Velvet. Velvet brings an elegant yet oh  so deliciously cozy touch to any room.   After seeing this gorgeous gold tufted sofa from Simone Furiosi's website,  I knew this w...

Kada baršun stigne u izloge i kataloge sa sigurnošću možemo reći da se bliže hladni dani. Jedan od prvih vjesnika zime, uvijek je rado viđen u enterijerima koji svoje sezonsko ruho mijenjaju baš u ovo doba godine. Da boje u uređenju doma imaju važnu ulogu, dobro je poznato. Osim što kreiraju raspoloženje, odraz su ličnosti i vlastitog stila, a kao takve podložne su promjenama kroz godišnja doba. Baršun izgleda apsolutno neodoljivo u svim nijansama, a zimski favoriti su plavi, žuti, sivi, roza, koraljni i zeleni tonovi.

totally in love with the armchair!

Svi se izvrsno slažu sa zlatnim, srebrenim i bakrenim detaljima. Sto za obrok uskoro će postati centar zbivanja gotovo svakog doma. Osim prigodnih blagdanskih dekoracija koje će dekorisati sto, baršunaste stolice goste će ugodno smjestiti za duge sate sjedenja i uživanja uz razgovore i fine recepte. Ako planirate preuređenje prije Nove godine, predlažemo da zidove osvježite neutralnim bojama i odaberete komade namještaja od baršuna u boji.

Boho sitting area  43 Bohemian-chic interiors to rock your senses

Dodiri baršuna u domu za tren naprave promjenu, a upravo su sofisticirani interijeri s Instagrama mjesto inspiracije koju želimo realizirati i u svome domu. Za dekoraciju i preuređenje stana nije nužno potreban veliki budžet. Uz samo nekoliko detalja poput jastuka, deki, zavjesa, stolica i taburea postići ćete željeni efekt. Uživanje u prazničnoj atmosferi počinje već sada, a potrajat će sve dok traju niske temperature.

ColourFutures™ Copper Orange_Colour of the Year 2015 Dulux

Baršunaste sofe čak će i ‘najhladniji’ enterijer pretvoriti u topli prostor koji poziva na odmor. Ukrasite ih ukrasnim jastucima raznih dimenzija iako jednako dobro izgledaju i bez detalja. Deke od baršuna glavni su saveznik u dugim zimskim noćima u koje ćemo se ogrnuti uz topli čaj i dobru knjigu.

U zimskim mjesecima zavjese igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere. Kraći dani s puno oblaka neizbježno donose i premalo sunčevog svjetla u dom. Kako bi tome doskočili mnogi zavjese drže razmaknutima. One od baršuna poprilično su ‘jake’ pa zato predlažemo da ih postavite na rubove karniše u službi podizanja izgleda već postojeće, prozračnije zavjese.

Ne propustite