Prolazite kroz loše trenutke na radnom mjestu: Evo zašto zaposlenici daju OTKAZ!

Biznis
Prolazite kroz loše trenutke na radnom mjestu: Evo zašto zaposlenici daju OTKAZ!
.

Toliko ste puta poželjeli pogledati šefa u oči i glasno reći: Dajem otkaz!Ali , ako se razmišljate zbog raznoraznih razloga, evo nekoliko savjeta koji će vam otkriti je li zaista vrijeme - otići!

Image result for posao otkaz

1. Dobili ste bolju ponudu

Bolja plaća, viša pozicija, inspirativno okruženje i stalno zaposlenje? Zvuči kao nemoguće u našoj sredini, ali nije tako. Malo ih je koji su to dobili, ali oni su se odvažili i to zatražili. Razdoblje navikavanja uvijek je zahtjevno. Na vašu sreću, ne traje dugo, a prekid rutine i utisak da se nešto novo događa sigurno će vas pokrenuti i utjecati na pozitivno raspoloženje.

Image result for novac posao

2. Želite poboljšati obrazovanje

Ako ste u ranijim godinama dobili posao zbog kojeg ste zapustili svoje obrazovanje, vrijeme je da mu se posvetite. Ako su vam se interesi s vremenom promijenili, oprobajte se u drugim vodama. Slijedite svoje snove

3. Radite u toksičnom okruženju

Koliko god bio ozbiljan posao kojim se bavite, morate sebi dopustiti da se tokom radnog vremena barem nakratko nasmijete s kolegama. Izostanak smijeha i komunikacije u okruženju u kojem provodite osam sati dnevno vrlo je zabrinjavajuće, što je i razlog da se zapitate je li vrijeme da napustite tu sumornu družinu.

Image result for toksicni poslovi

4. Vaša je pozicija nestabilna

Ili ja vaša fabrika na rubu egzistencije? Čak ako ste tu od prvog dana, ako ona propada, ne morate i vi s njom. Borite se za svoje mjesto u svijetu i ne dopustite da vam nadređeni zato stvaraju osjećaj krivice.

5. Želite se posvetiti sebi

Bilo da je vaš razlog za otkazom želja za osnivanjem porodic, putovanje oko svijeta ili potreba za pauzom, uvjeravamo vas da vam niko neće zamjeriti. Uživajte, bavite se onim što vas ispunjava i napunite baterije. Osjećaj zadovoljstva pokreće maštu, pa ko zna, možda uskoro pokrenete vlastiti posao, pa nećete morati zavisiti o drugima.

Image result for porodica

6. Izgubili ste motivaciju

Jedva čekate kraj radnog vremena, sve vam je predvidivo i dosadno, a ponedjeljak jedva preživljavate? Više ne dajete 100 posto? Definitivno ste zaraženi virusom zvanim VRIJEME JE ZA PROMJENE!

Image result for posao otkaz

7. Intuicija vam govori

Duboko u sebi osjećate da je otkaz prava stvar? Savjetujemo da vjerujete instiktima jer ono u čemu se vaše srce i glava slažu najčešće i trebate napraviti.

Image result for otkaz

 

Ne propustite