BREGA IMA 3 KĆERKE I ONE SU RAZLIČITE VJERE: Evo šta njihov otac kaže na to! (FOTO)

Show
BREGA IMA 3 KĆERKE I ONE SU RAZLIČITE VJERE: Evo šta njihov otac kaže na to! (FOTO)
.

Jedan je od najpoznatijih muzičara na svijetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, a živi u Parizu.

Otac mu je Hrvat, a po majka Srpkinja, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjeroispovesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega - to je izbor njihovih nasljednica.

bregovic

16-brega

goran-bregovic-epa

- Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. - rekao je prije nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovesti., piše "Blic.rs"

news-2014-decembar-goran-bregovic-velikaa-623757674

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao kćerke, bez zadrške je rekao:

"Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne", zaključio je Goran Bregović.

ema4

bregovic1

Najstarija kćerka Ema, rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master. 

kcerke

Dok Lula i Una žive život pravih tinejdžerki, pohađaju srednju školu u Francuskoj, a ubrzo će početi sa studijama na jednom od Univerziteta u Francuskoj. Na slici je porodica Bregović (slijeva na desno): Lula Bregović, Una Bregović, Ema Bregović, Goran Bregović, Dženana Bregović.

DARKOVI RODITELJI POSJETILI SINA, A KAD SU IZAŠLI IZ BOLNICE IZJAVILI: "Evo kako se osjeća, a ono što ga čeka nije nimalo lako"

Ne propustite