STAVIO JE PEGLU NA ALUMINIJSKU FOLIJU: Ono što je dobio, olakšat će život DOMAĆICAMA!

Sve za dom
STAVIO JE PEGLU NA ALUMINIJSKU FOLIJU: Ono što je dobio, olakšat će život DOMAĆICAMA!
.

Bez aluminijske folije nijedna domaćica ne može da zamisliti da počne sa spremanjem ručka.

Folije se može koristiti na razne kreativne načine. Ovo je jedan od najboljih.

folija2

Naime, ako vam se iznenada toster pokvario, a morate na brzinu da spremite doručak djeci, uzmite aluminijumsku foliju, peglu i dobitćete fantastičan tost-sendvič.

pegla

"VODA JE BILA CRNA, A POSLIJE JE MAŠINA DANIMA IZBACIVALA KAMENAC": Žena iz Srbije tvrdi da ovo najbolje čisti veš mašinu

Postupak pogledajte u videu u nastavku: 

Ovaj trik s kuhanjem jaja ćete obožavati

Samo pravi kuhinjski majstori mogu oguliti jaje u jednom potezu i spriječiti luk da ih izaziva suze. Uz ove male trikove sve to ćete znati i vi.

Jogurt kapi

t1

Jogurt kapi su ukusni i zdravi zalogaji, osim toga djeca ih vole, a lako ih je napraviti. Jednostavno stavite jogurt u plastičnu vrećicu ili špricu, iscijedite kapljice na pek papir i stavite ih u zamrzivač 1 sat.

Trik s lukom

t2

Ako ne želite suze, lik stavite u zamrzivač 15 minuta prije nego što počnete kuhati.

Lako guljenje jaja

t3

Kuhana jaja ćete puno lakše oguliti ako stavite krišku limuna dok ih kuhate. Također, 1/2 čajne žličice sode bikarbone ima isti učinak.

Kako peći kolač bez jaja

t4

Ako ste baš počeli peći kolač, ali iznenada shvatite da vam je ponestalo jaja, umjesto toga možete koristiti banane: 1 jaje = 1/2 banane. Okus neće biti loš sigurno.

Savršena kafa

t5

Prije kuhanja dodajte prstohvat soli i cimeta na mljevenu kavu. Sol ubija gorčinu, a cimet dodaje nevjerojatan ukus.

Brzi način da se oguliti češnjak

t6

Kako biste uštedjeli na vremenu, stavite ga u mikrovalnu pećnicu 15 sekundi.

Paprike

t7

Kada kupujete paprike, okrenite ih i pogledajte dno. Ako vidite 3 izbočine, to je "muška" paprika; 4 znači da je "ženska". "Ženske" su slađe, i bolje ih je koristiti svježe. "Muške" su čvršće, a okus je dublji, tako da su bolje  za razna jela.

Rezanje tijesta bez noža

t8

Možete koristiti konac za zube za brzo rezanje kolača.

Bolje od krumpirića

t9

Ako mislite da nema ništa bolje od krumpirića, pokušajte kuhati ovo: napravite tanke rezove u krumpiru, pospte ih maslinovim uljem, staviti maslac na kriške i dodajte sol i papar po ukusu. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220 ° C 40 minuta.

Istraživanja su pokazala kako riža sadrži arsen, a zavisno od njegove koncetracije on može biti jako štetan po organizam.

Mnogi rižu kihaju na ovaj način, a ne znaju kako to može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes i rak.

riza

Da li i vi kuhate rižu tako što ju držite u šerpi sve dok voda ne ispari?

Nedavno istraživanje pokazalo je kako ovakav način kuhanja može biti nedovoljan za uklanjanje arsena iz riže. Zbog korišćenja industrijskih toksina i pesticida koji se nalaze u zemljištu, arsen dospjeva i do riže. Ova hemikalija je povezana sa nizom zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes i rak, kao i probleme u razvoju, piše "Telegraf.rs".

riza1

Profesor Endi Meharg sa Univerziteta u Belfastu testirao je tri načina kuhanja riže.

U prvom postupku, profesor Meharg je tesirao najčešći način kuvanja riže. Na jednu čašu riže dodao je dvije čaše vode, a voda je "isparila" tokom kuhanja. Tada je ustanovio da je nivo arsena ostao isti.

riza3

U drugom načinu je na čašu pirinča sipao pet istih čaša vode. Višak vode je nakon kuhanja izbacio i ispostavilo se da je nivo arsena upola manji.

Jedete je svaki dan a GORA JE I OD GAZIRANOG PIĆA! Evo kakvu ŠTETU može učiniti vašem organizmu!

Treća metoda se sastojala u tome da je ostavio rižu u vodi tokom noći, nivo otrovnih materija smanjen je za 80 odsto.

riza

Naučnici kažu da je rižu najbolje kuhati na sljedeći način:

- ostavite rižu da odstoji u vodi preko noći
- ispirite je sve dok voda ne postane bistra
- dobro ocijedite rižu
- rižu stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode
- ostavite da prokuha i smanjite vatru te ostavite rižu 15-ak minuta da se lagano kuha 
- rižu miješajte viljuškom.

riza1

Ne propustite