MORATE PROBATI: Domaći tortelini sa špinatom

Kuharica
MORATE PROBATI: Domaći tortelini sa špinatom
Postoji namirnica koja je odlična u kombinaciji sa bilo kojom drugom namirnicom.

Postoji namirnica koja je odlična u kombinaciji sa bilo kojom drugom namirnicom. To je tjestenina. Nije bitno da li je u juhama, da li je kombinirate sa mesom ili nekim umakom, uvijek se savršeno uklapa sa svim sastojcima. U nastavku vam donosimo recept za domaće torteline.  

Sastojci 
3 jaja
250 g brašna
75 g špinata
pola žlice ulja
1,5 žlica maslaca
pola režnjića češnjaka
muškatni oraščić
pola žličice razmrvljene kocke za juhu
1 bjelance
50 g svježeg sira
sol
papar
pola vezice kadulje

Od navedenih sastojka umijesite tijesto, dodajte malo soli i 1,5 žlicu hladne vode. Tijesto mijesite još 10-ak minuta, pa ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Špinat očistite, isperite, blanširajte i nasjeckajte na manje komade. Češnjak oljuštite pa nasjeckajte na veće kolutove.

Na pola žlice maslaca popirjajte češnjak i špinat, začinite razmrvljenom kockom i muškatnim oraščićem. Ostavite sve da se ohladi, pa umiješajte sir.

Tijesto razvaljajte jako tanko, izdubite krugove pa po njima rasporedite nadjeve od špinata. 

Rubove premažite bjelanjkom, preklopite u polumjesece, rubove dobro stisnite, pa oblikujte kružno u torteline, koje kuhajte u slanoj vodi ok 7 minuta.

Ostatak maslaca zagrijte, pa dodajte ocijeđene torteline, izmiješajte i poslužite.

Izvor: savjetnica.com

Ne propustite