BOSANAC HEROJ DANA U NJEMAČKOJ: Haris nije mogao ni sanjati da će isporučiti njega na kućnu adresu! DA ZAPLAČEŠ OD RADOSTI

Dobre priče
BOSANAC HEROJ DANA U NJEMAČKOJ: Haris nije mogao ni sanjati da će isporučiti njega na kućnu adresu! DA ZAPLAČEŠ OD RADOSTI
.

NJEMAČKA - Dijana D. iz minhenskog naselja Oberzendling doživjela je pravi šok kada je primijetila da joj je nestao sin (3).

U subotu poslije podne u dvorištu skupljala lišće sa trogodišnjim Maksijem, ali bio je dovoljan samo trenutak nepažnje i da mališan nestane bez traga.

"Svuda sam ga tražila, ali nije ga nigdje nije bilo", rekla je 37-godišnja majka i odmah krenula u potragu.

Dijana nije znala da je mali Maksi naletio na svog anđela čuvara na 100-tinjak metara dalje. Haris Softić, porijeklom iz BiH koji radi u DHL, vidio je uplakanog dječaka u blizini njegove kuće u Ulici Ajdenbah.

v1
"Prepoznao sam dječaka jer često isporučujem pakete u njegovoj zgradi", rekao je Softić, koji dnevno dostavlja  i pp 100 pošiljki.

Međutim, dječak nije znao adresu već je Harisu rekao da stanuje u vrtiću! Srećom, znao je svoje ime što je Harisu Softiću bilo dovoljno da uzme dječaka za ruku i pozove policiju.

v5

"Kako je majka već prijavila nestanak deteta, u službi za hitne slučajeve su rekli Softiću adresu", objasnila je Ana Hešl iz minhenske policije.Samo 20 minuta poslije nestanka djeteta kurir DHL vratio je Maksija kući. Mama Dijana D. dobila je najvrijedniju "pošiljku" DHL zahvaljujući Harisu Softiću.

vvvvv6

Ljudi koji zasigurno zaslužuju medalju za svoju kreativnost : Broj #4 će vas natjerati da se dobro zamislite

Ne propustite