KAKO DO ZARADE NA INSTAGRAM-u?

Aktuelno
KAKO DO ZARADE NA INSTAGRAM-u?
.

Dok je nekim osobama Instagram aplikacija za zabavu, pokazivanje stvari iz poslednje kupovine, frizura, šminke i dobrog provoda, drugi su ovu društvenu mrežu iskoristili da zarađuju novac.
Evo šta trebate uraditi kako bi imali sigurnu zaradu preko Instagrama:

Prvo i osnovno - pratioci

Da biste uopšte mogli da razmišljate o tome da zarađujete preko Instagrama, neophodno je da imate pratioce. Nije uvijek obavezno da to budu velike cifre, ali je važno da su vaši pratioci u interakciji s vama, to jest, da se predstavljate konkretnoj ciljnoj grupi.

Neka vaš nalog na Instagramu ima temu – predstavljate restorane, klubove ili druga mjesta, dijelite strast prema modi, muzici, umjetnosti. Pri postavljanju fotografija koristite tagove koji će povećati vašu vidljivost na Instagramu i obavezno redovno objavljujte sadržaj. Tako će vaši pratioci rasti iz dana u dan, što vam donosi i zaradu.
 
1. Povežite se sa brendovima i zarađujte kroz marketing

Affiliate marketing predstavlja promovisanje određenog proizvoda i zarađivanje na osnovu prodaje koju ste tako ostvarili. S Instagramom imate brojne kreativne načine da prikažete sadržaj inspirisan određenim proizvodom, te tako uspješno izreklamirate brend koji će vas za tu reklamu i platiti.

Možete reklamirati i web adresu određene kompanije stavljanjem linka u opis vašeg naloga. 

2. Predstavite oglašivače sponzorisanim postovima

Instagram korisnici koji privlače postovima veliki broj pratilaca mogu zarađivati novac tako što će kreirati sponzorisan sadržaj za različite brendove. To je jednostavno fotografija ili video-klip koji predstavlja određeni proizvod, ali za razliku od affiliate marketinga, plaćeni ste po samom postu. Uz ovakve sadržaje obično idu prikladan opis, hashtagovi brenda te tagovanje same kompanije.

3. Iskoristite Instagram da prodajete sopstvene fotografije

Ono najočiglednije što Instagram može da ponudi jesu fotografije. Ako se bavite fotografijom, profesionalno ili amaterski, ili pravite različite grafike uz pomoć prikladnog softvera, Instagram će biti idealno tržište za vas.

4. Promovišite sopstveni biznis

Ukoliko imate sopstveni biznis, Instagram će biti nezaobilazna platforma za predstavljanje proizvoda i usluga koje nudite. Osim samih proizvoda, predočite pratiocima i na fotografijama vaš proces poslovanja. 

Ne propustite