STIŽE OPSESIJA! Sony potvrdio da radi na novoj Playstation konzoli

Nauka i tehnologija
STIŽE OPSESIJA! Sony potvrdio da radi na novoj Playstation konzoli
.

Playstation 4 se pojavio 2013. godine, kao najnovija riječ tehnike, i veoma brzo je postao najpopularniji uređaj u svijetu igrica, te se našao u velikom broju domova. Istraživanja govore da je za samo pet godina od svog postojanja, prodato preko 80 miliona konzola.

Nakon velikog broja malih tizera i, kako kažu ''slučajnih'' otkrivanja informacija, izgledalo je da neki developeri uveliko rade na igrama za novu generaciju.

Sony je sada konačno riješio da potvrdi da su počeli raditi na novoj Playstation 5 konzoli. Međutim, ovo još nije učinjeno na neki zvaničan način, kao što još uvijek nije ni otkriven novi naziv konzole. 

Izvršni direktor Sonyja Kenićiro Jošida je za Financial Times potvrdio da je u pripremi nasljednik PlayStation-a 4. Prema rečima izvršnog direktova, "neophodno je da postoji hardver naredne generacije".

Iako je Jošida vješto izbjegao da upotrijebi ime PlayStation 5, poznavaoci tvrde da nova konzola neće previše odudarati od svog prethodnika, kao i da će osnovna arhitektura biti slična.

Ovo je definitivna potvrda da se u Sonyju nešto novo "krčka" po pitanju hardvera.

Ostaje da vidimo kako će PS5 izgledati, koje će specifikacije imati i kada će postati dostupna gejmerima.

U jedno smo sigurno, u narednom periodu se sprema veliki ''bum'' što se tiče ovog dijela tržišta.

Ne propustite