Šta danas rade djeca iz domaćih filmova i serija (FOTO)

Nekad i Sad
Šta danas rade djeca iz domaćih filmova i serija (FOTO)
Neka "filmska" djeca su nam dobro ostala u pamćenju! Ali vrijeme neumitno prolazi pa su i ta djeca danas - odrasla.

Neka "filmska" djeca su nam dobro ostala u pamćenju! Ali vrijeme neumitno prolazi pa su i ta djeca danas - odrasla. Sjetimo se nekih od njih.

deca1

Dimitrije Vojnov (34) je ostao upamćen po ulozi bucmastog dječaka Zorana iz filma Gorana Markovića "Tito i ja" (1992) kada je imao tek devet godina. Danas radi kao dramaturg, scenarista i filmski kritičar. Takođe je i urednik filmskog bloga "Doba nevinosti" posvećenog kritici i praćenju srpskog filma.

deca2

Tijana Kondić (30) je debitovala na filmu u ostvarenju Ljubiše Samardžića "Nataša" (2001) gdje glumi istoimenu djevojku. Kao djevojčica imala je tri želje, da bude veterinar ili filmska glumica ili modni kreator. Na snimanju filma bila je najmlađi član, zaista sjajne glumačke ekipe. Svaki dan snimanja za nju je bio jedno novo iskustvo u kome je uvijek i iznova uživala. I danas se pokušava baviti glumom, ali kako kaže smatra da se skoro svaki kasting namješta, odnosno da se unapijred zna ko će dobiti koju ulogu pa ako nemaš vezu - nemaš šta da tražiš. Radila je i na televiziji kao autor i voditelj priloga u emisiji "Stepenište". Dobitnica je "Zlatne arene" za najbolju žensku ulogu u filmu "Nataša" i još tri nagrade sa filmskih festivala u Sopotu, Nišu i Herceg Novom.

deca3

Žarko Jokanović (47) je kao dječak igrao je u filmu "Užička republika" (1974), gdje je upamćen po čuvenoj replici: "Čiko, je l' sav ovaj 'lebac tvoj?" Autor je prve i za sada jedine monografije o velikom srpskom scenaristi Siniši Paviću i ispovijestima Jovanke Broz. U braku je sa glumicom Milicom Milšom sa kojom ima sina Antonija.

deca4

Vukašin Marković (27) je nekadašnja dječija zvijezda serije "Porodično blago" (1998). "Najzanimljiviji mi je bio Bata Živojinović. U seriji sam bio isto što i u privatnom životu – klinac. Nisam se mnogo promijenio od tada, pa me ljudi i danas prepoznaju na ulici, čak i kad sam imao bradu." Danas se bavi grafičkim dizajnom i muzikom. Frontmen je benda "Irie FM" koji je 2012. proglašen za najbolji rege sastav u Evropi na festivalu koji je održan u italijanskom gradu Udine. Dugo sarađuje sa Nemanjom Kojićem Kojotom, u njegovim solo projektima, ali i u grupi "Eyesburn". Svira i u džez orkestru "Dixieland". Njegov instrument je trombon.

deca5

Vladimir Marković LoOney (34) glumio je Zlatka u seriji "Metla bez drške" (1989). Nekoliko godina nakon te uloge počeo se baviti crtanjem stripova, a sa svojim prijateljima je napravio i časopis "Šlic". U međuvremenu je počeo da režira i muzičke spotove, ali i neke TV emisije. U isto vrijeme počeo se, kako kaže iz hobija, baviti i pjevanjem, te je poznat kao jedan od prvih srpskih solo rnb kantautora. 

 

Ne propustite