GAZDA UFC-a PORUČIO: Borba između Khabiba Nurmagomedova i Floyda Mayweathera je moguća, ali samo pod ovim uvjetima!

Kiosk
GAZDA UFC-a PORUČIO: Borba između Khabiba Nurmagomedova i Floyda Mayweathera je moguća, ali samo pod ovim uvjetima!
.

Dana White, šef UFC-a, izjavio je da ukoliko Floyd Mayweather želi borbu sa Khabibom Nurmagomedovim, to mora biti u okviru UFC-a.

"Ako Mayweather želi borbu sa Khabibom, to će biti u okviru UFC-a! Nećemo se boksovati sa njim. Jednom smo to uradili i dosta nam je! Ako hoće da se bori dobit će pravu borbu, pravu tuču", rekao je White.

white

White se dotakao borbe prošle jeseni između Mayweathera i McGregora kada je prekidom u 10. rundi Mayweather odnio pobjedu, a Irac je u tom meču primio dosta udaraca i potpuno izgubio snagu.

may

On ističe kako se to nije svidjelo ni njemu ni gledaocima, jer je to bio meč u kojem se vidjelo da je cilj sakupiti što više miliona od TV pretplate, što se na kraju i uspjelo, ali da on takav cirkus više neće dopustiti.

may3

Još uvijek su mnoge stvari nepoznate, ne zna se da li će do borbe uopšte doći, i po kojim pravilima bi se ona i održala. Khabib Nurmagomedov je nakon pobjede nad Conorom McGregorom već najvaio kako planira meč sa Mayweatherom i to na čuvenom stadionu Luzhniki pred 100 hiljada gledalaca.

Mayweather je sa druge strane rekao kako pristaje na borbu sa Khabibom, ali uz ogromnu novčanu nagradu. Ali je pitanje koliko bi šansi imao Mayweather ako se borba bude odvijala u oktagonu, jer realno Degestanac je tu neprikosnoven.

khabib2

Nurmagomedov nije bio pretjerano zadovoljan sa UFC-om zbog svega što se desilo, posebno nakon što su odbili da mu stave pojas nakon borbe sa McGregorom, pa se postavlja pitanje da li će se borba sa Mayweatherom organizirati u okviru UFC-a, ili će njih dvojica dogovoriti borbu bez bilo čije pomoći. Pitanje je onda da li bi ta borba imala smisla, osim što bi dobro prošli u finansijskom smislu...

khabib-mayweather

mayweather

khabib5

khabib

may2

Ne propustite