JASNO PORUČIO DA JE PROTIV DOLASKA TALIJANA U KLUB! Conte nije preuzeo Real, a najveći krivac za to je OVAJ igrač!

Kiosk
JASNO PORUČIO DA JE PROTIV DOLASKA TALIJANA U KLUB! Conte nije preuzeo Real, a najveći krivac za to je OVAJ igrač!
.

Kao što se i očekivalo, Julen Lopetegui više nije trener Real Madrida. Nakon serije loših rezultata stigao je i poraz od Barcelone u El Clasicu od čak 5-1, što je bila kap koja je prelila čašu.

Kao trener koji je imao najviše šansi da ga naslijedi na tom mjestu spominjao se Antonio Conte i praktično je u jednom trenutku izgledalo da je stvar gotova.

lopetegui

Međutim, Conte nije stigao u Madrid. Naime, pojavile su se nove informacije koje govore kako je Conte ostao u lošim odnosima sa većinom igrača Chelsea, što je posebno zasmetalo čelnicima Reala. U najvećoj mjeri zbog Edena Hazarda koji više ne želi surađivati s Conteom. Hazard je velika želja Florentina Pereza i mnogi ga vide kao  nasljednika Cristiana Ronalda u Realu.

conte

Španski list AS piše kako je još jedna stvar uticala na tu odluku, a to je reakcija kapitena Sergia Ramosa. On je nakon teškog poraza od Barcelone na pitanje da prokomentariše dolazak Antonija Contea u Madrid rekao sljedeće:

"Poštovanje se zarađuje, ali ne silom. Ja sam uvijek imao dobar odnos sa svim trenerima koji su vodili Real za vrijeme mog boravka ovdje"

real8

Ramos je očigledno aludirao na odnos Contea sa igračima Chelsea dok je vodio ovaj klub. Pored toga u španskim medijima se pisalo kako je Ramos navodno rekao Perezu da igrači ne žele trenera-tiranina, odnosno čvrstog i strogog trenera što Conte svakako jest, nego nekoga ko će imati opušteniji pristup.

Conte je u Chelseu pored problema sa Hazardom, imao loš odnos i sa Diegom Costom i Willianom. Costa je zbog njega napustio Chelsea, a Willian ga je javno prozivao prije početka sezone.

hazard-and-conte

Osim toga problem bi mogao biti i ugovor jer 'Kraljevi' žele Conteu ponuditi ugovor do kraja sljedeće sezone, a talijan bi želio ugovor na duži period.

Trenutno je ekipu privremeno preuzeo Santiago Solari, a ukoliko želi dovesti Contea, Perez će morati mnogo toga da uradi i uskladi da bi se to i desilo.

real6

real3

real7

real9

real10

Ne propustite