LAŽNA NAGRADNA IGRA KRUŽI SRBIJOM, NE NASJEDAJTE! Ako vam je stigla OVAKVA PORUKA OVO MORATE URADITI!

Region
LAŽNA NAGRADNA IGRA KRUŽI SRBIJOM, NE NASJEDAJTE! Ako vam je stigla OVAKVA PORUKA OVO MORATE URADITI!
.

Korisnicima Fejsbuka stižu poruke da su dobili nagradu NLB banke, a da bi je podigli, traži se da dostave skenirane lične podatke

Društvenom mrežom Fejsbuk kruži prevara u vidu poruke od lažne NLB banke, koja navodno poklanja 20 puta po 20.000 dinara, a od sretnih dobitnika se traži da dostave skeniranu ličnu kartu i selfie fotografiju s ličnom kartom koju drže u ruci kako bi im nagrada mogla biti isplaćena, piše srbijanski list "Kurir".

prevara2

Čestitka navodnim sretnim dobitnicima stiže na messenger, a od njih se traži i da dostave i adresu stanovanja i kontakt telefon.

- Čestitamo vam, nasumičnim odabirom vi ste jedan od 20 pobednika u našoj nagradnoj igri. Kao nagradu dobijate NLB vaučer u vrednosti od 20.000 dinara - piše, između ostalog, u poruci prevaranata koju navodno šalje NLB banka.

nlb

Na ovu prevaru odmah je reagovala NLB banka, koja se na svom Facebook profilu obavijestila korisnike ove društvene mreže da ne organizuje nikakvu nagradnu igru i upozorila građane da ne nasjedaju na prevaru.

prevaraaa

- Obaviještavamo vas da NLB banka ne stoji iza ovog naloga, niti je pokrenula bilo kakvu nagradnu igru ovog tipa, te da, ukoliko dobijete ovakvu poruku, ne šaljete nikakve informacije niti fotografije. Ovaj lažni profil ćete prepoznati po tome što koristi stari logotip NLB banke - piše u upozorenju koje je NLB banka objavila na svom Fejsbuk profilu.

prevaraaa

U NLB banci Kuriru je rečeno da nisu organizovali nikakvu nagradnu igru putem Fejsbuka i da ne stoje iza poruka koje su pojedini korisnici Fejsbuka dobili proteklih dana.

prevara11

- Upozoravamo korisnike ovog društvenog medija da, ukoliko dobiju poruku ovakve sadržine, ne reaguju i ne dostavljaju tražene podatke ili fotografije. Kod ovakvih poruka uvijek je važno da se njihova verodostojnost provjeri putem broja telefona kontakt-centra banke, objavljenog na zvaničnoj internet prezentaciji banke, odnosno druge kompanije ili institucije koja se u poruci navodi.

Pripremite kišobrane i jakne: Sutra je za OVE DIJELOVE BiH upaljen NARANČASTI METEOALARM, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

 

Ne propustite