Pripremite kišobrane i jakne: Sutra je za OVE DIJELOVE BiH upaljen NARANČASTI METEOALARM, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

Bosna i Hercegovina
Pripremite kišobrane i jakne: Sutra je za OVE DIJELOVE BiH upaljen NARANČASTI METEOALARM, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 15; Livno 16; Sokolac 17; Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 20; Sarajevo 21; Mostar 22; Neum, Sanski Most, Srebrenica 23; Bihać, Prijedor, Tuzla 24; Zvornik 25; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Gradačac 26;

oblacno

Sutra se u našoj zemlji prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini. Poslije podne i u večernjim satima padavine u Hercegovini, Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni. Obilnije padavina praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je moguće između 40 i 80, lokalno i do 120 l/m2 kiše.

U cijeloj zemlji vjetrovito sa jakim do olujnim udarima juga, između 45 i 65, lokalno do 75 km/h. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevne od 16 do 23, na sjeveru Bosne do 25 °C. 

vrijeme2

Za područje Banjaluke i Livna je zbog vjetra upaljen i narančasti meteoalarm, u ostatku zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

U Sarajevu jutro umjereno, u ostatku dana pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 20 °C. 

oblacno

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovi, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Poslije podne padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak padavina u većini područja.

Obilnije padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje se očekuje između 30 i 70, lokalno i do 120 l/m2 kiše. Vjetar uglavnom umjeren do jak sa olujnim udarima južnog smjera. U večernjim satima orkanski udari juga se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevne od 18 do 25 °C.

kisa3

U utorak  jutro umjereno do pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a u ostatku zemlje tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. U jutarnjim satima i prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne padavine uglavnom na istoku i jugoistoku Hercegovine. Intenzivnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje između 40 i 80 l/m2 kiše. Vjetar umjeren do jak južni i jugozapadni. U jutarnjim satima i dio prijepodneva jaki do olujni udari juga. Poslije podne vjetar postepno slabi. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 16 do 22 °C.

oblacno

U srijedu nas očekuje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu do 16 a dnevne od 16 do 22, na jugo do 25 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološog zavoda.

vrijeme1

 VREMENSKA PROGNOZA: Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Ne propustite