HOĆE LI OPET BITI BARCIN X-FAKTOR? Realov krvnik nije Messi, već ON! Ali Barca bez čarobnjaka...

Kiosk
HOĆE LI OPET BITI BARCIN X-FAKTOR? Realov krvnik nije Messi, već ON! Ali Barca bez čarobnjaka...
.

Slijedi nam najveća klupska nogometna poslastica - El Clasico! I iako će se ove godine Real i Barcelona susresti u jednom od svojih najslabijih izdanja, El Clasico je uvijek upravo ono što mu ime i kaže - klasik. Ove ekipe međusobno su si najveći kriptonit - pa nijedna momčad nije pobijedila Real više puta od Barcelone (70), a niko nije pobijedio Barcelonu više puta od Reala (72)!

modric-real

Neporažen je Real već tri gostovanja na Camp Nou zaredom, a to se nikada dosad u povijesti nije dogodilo, a problem im je i nedostatak golova - s obzirom na to da je Barcelona zabila u posljednjih 21 međusobnih susreta , pa se i 22. čini izvjesnim!

alba-vidal-barcelona

U korist Realu ne ide ni činjenica da Katalonci nisu poraženi na Camp Nou već 41 utakmicu zaredom, a Real je i poražen već dvije prvenstvene utakmice u nizu... A i bit će ovo prvi El Clasico od Ronaldovog odlaska! No zadnja dva puta kad je Ronaldo falio - kraljevski klub odnosio je pobjedu!

cristiano-ronaldo

A problema Real ima u svim utakmicama, pa Julen Lopetegui je zabilježio najgori ligaški start Realovog trenera u posljednjih 65 godina! Juan Antonio Ipina 1952./53. imao je lošiji učinak - 3 pobjede, 3 remija i 3 poraza u devet kola...

julen-lopetegui-15-970x597

I po golovima je kraljevski klub očajan, pa zadnji put su u prvih devet kola zabili manje tek 2004., a manje su bodova imali 2001... U korist im ne ide ni činjenica da je pet od posljednjih šest Realovih trenera prvu utakmicu s Barcelonom - izgubilo! A jedini pobjednik bio je Zinedine Zidane ...

cristiano-ronaldo-left-real-madrid-manager-zinedine-zidane

No ima i Real malo sreće. Leo Messi će propustiti okršaj titana, a od njegovog debija Barca je tek dvaput bila bez omalenog mađioničara, a pobijedili su - nijednom. A i posljednji put kad se igralo bez Ronalda i Messija bilo je prije 11 godina! Pobjedu je i tada odnio - Real! Trener katalonske momčadi Ernesto Valverde također nije neki protiv Reala... Pa izgubio je 12 od 20 utakmica protiv njih!

Barcu može izvući samo urugvajski bombarder - Luis Suarez! Napadač je od debija za Barcelonu u sezoni 2014./15. zabio čak šest pogodaka kraljevskom klubu... Možda je on Barcelonin x-faktor!

suarez

messi-rakitic-suarez-barcelona

rakitic-suarez-messi-barcelona

suarez

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho-previeworg

barcelona-messi-suarez-preview

(Sport.ba)

Ne propustite