OVO JE NAJBOLJA POSTAVA EL CLASICA: Modrić i Rakitić diktiraju veznim redom, Suarez izgurao Benzemu

Kiosk
OVO JE NAJBOLJA POSTAVA EL CLASICA: Modrić i Rakitić diktiraju veznim redom, Suarez izgurao Benzemu
.

U nedjelju se u El Clasicu sastaju Barcelona i Real Madrid. Katalonci vode u prvenstvu s bodom ispred Espanyola i Alavesa, ali kraljevi, koji su trenutno sedmi, bi pobjedom došli najvećim rivalima na samo bod zaostatka i tako barem privremeno zaustavili priče o krizi.

real

Uoči svakog velikog derbija vode se brojne rasprave oko toga ko ima bolju momčad. Je li Luis Suarez superiorniji od Karima Benzeme ili je li Casemiro bolji od Sergija Busquetsa? Stoga je Goal odabrao najbolju kombiniranu momčad Clasica, a u obzir su na osnovi trenutne forme uzeti igrači koji mogu igrati u nedjelju, pa zbog toga Lea Messija koji je slomio ruku i neće igrati, nema u ovoj momčadi.

alba-vidal-barcelona

#1 Marc-Andre ter Stegen
Postao je jedan od najboljih i najsigurnijih golmana svijeta, a iako je često podcijenjen, zaslužio je trenutno biti ispred Thibauta Courtoisa.

ter-stegen

#2 Sergi Roberto
U izostanku ozlijeđenog Danija Carvajala ovo je najslabija pozicija na terenu. Poziciju je tako zauzeo Sergi Roberto koji je s godinama navikao igrati na desnog beka.

sergi-roberto

#3 Raphael Varane
Možda se nije proslavio prošlog vikenda protiv Levantea, ali Francuz je imao fantastičnu godinu tijekom koje je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo. Tek su mu 25 godina i bit će velika Realova snaga u nadolazećim godinama.

varane

#4 Sergio Ramos
Sergio Ramos je igrač izgrađen za najveće stvari, tu je da spasi momčad onda kada je najpotrebnije - bilo da se radi o taktičkom prekršaju, spašavanju gola ili zabijanju za pobjedu.

#5 Marcelo
Za razliku od desne strane obrane, lijeva je strana puno kvalitetnija, a Marcelo je ovoga puta dobio prednost pred Jordijem Albom. Možda i ponajbolji igrač na svojoj poziciji na svijetu, a u prošlom je kolu prekinuo dugi niz svoje momčadi bez pogotka.

marcelo

#6 Sergio Busquets
Još jedna pozicija koja nam je izazvala puno muka. Sergio Busquets je ovoga puta upao, a bez mjesta je ostao Casemiro. Impresivan igrač čiji nastupi oslikavaju Barcine uspjehe.

busquets

#7 Luka Modrić
Modrić je imao fantastičnu 2018. godinu, odigrao je ključnu ulogu u Realu koji je osvojio Ligu prvaka, a potom se podignuo na još višu razinu na Svjetskom prvenstvu na kojemu je s Hrvatskom osvojio srebro. Igrač kakvog treba svaka momčad.

modric-rakitic

#8 Ivan Rakitić
Poput Modrića, Ivan Rakitić je zasjao na Svjetskom prvenstvu, ali zastrašujuće je igrao kroz čitavu godinu. Igrač koji svojoj momčadi daje fluidnost i koji se savršeno nadopunjuje sa svojim sunarodnjakom.

#9 Philippe Coutinho
Obje momčadi se ove snage muče u napadu, ali je Barca impresionirala pobjedom nad Sevillom 4:2 prošlog vikenda, a Coutinho je dao prvi gol. Još uvijek nije zaigrao u svojoj najboljoj formi otkako je stigao u Španiju, ali ove je sezone zabio četiri gola.

messi-coutinho-barcelona

#10 Luis Suarez
S obzirom na formu Realovih napadača, Luis Suarez je morao dobiti mjesto u ovoj momčadi. Iako ni on nije u svojoj najboljoj formi, ove je sezone dao četiri gola i isto toliko asistencija pa i dalje jako pomaže svojoj momčadi.

#11 Gareth Bale
Baleova sjajna predstava u finalu Lige prvaka se činila kao najava za odličnu sezonu na Bernabeu, ali to se nije dogodilo. Iako je u prve tri utakmice zabio tri gola, nakon toga je stao, a mjesto je dobio zbog nedostatka boljih opcija.

bale

(Novi.ba)

Ne propustite