NAPRAVITE OVAJ NAPITAK I PODIGNITE IMUNITET: Pripremite se za hladnije dane, BEZ PREHLADE!

Porodica i zdravlje
NAPRAVITE OVAJ NAPITAK I PODIGNITE IMUNITET: Pripremite se za hladnije dane, BEZ PREHLADE!
.

Imunitet je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili hemijske opasnosti.

Od izuzetne važnosti je da ga stalno ojačavamo kako bi nas zaštitio od raznih bolesti i virusa. neophodno je stalno jačamo naš imunitet, a boljeg načina od prirodnih recepata nema.

napitak2

 

Idealno je vrijeme, ako već niste, da počnete konzumirati prirodne pripravke za dizanje imuniteta.  Naravno, posebno je to važno za djecu koja idu u školu jer s hladnijim danima i naglim promjenama vremena vrebaju prehlade. 

Za najbolji prirodni "podizač" imuniteta potrebno vam je: 

- domaći, neprskani limun,

- đumbir i

- med.

napitak4

napitakprehlada

PRIPREMA:

Limun dobro operite, naribajte koricu, a ostatak ubacite u blender bez koštica. Limunovu kašu pomiješajte s medom tako da dobijete gustu smjesu i dodajte joj protisnuti đumbir. Za ovo je najbolje koristiti pomagalo za usitnjavanje češnjaka.  Za pripremu kašice potrebno je 300 g meda i 3 limuna, a đumbir dodajte po želji, ovisno o tome koliko podnosite okus đumbira. Smjesu stavite u čistu staklenu teglicu i konzumirajte po jednu čajnu kašiku na dan.

napitak1

Ako djeca odbijaju uzimati ovu smjesu, koristite manje đumbira zbog njegova "peckavog" i intenzivnog okusa ili smjesu dodajte u mlaki čaj koji djeca obožavaju.  Osim što jača imunitet, đumbir ublažava bolove, pomaže pri liječenju artritisa, smanjuje upale, a ubrzava i metabolizam.

napitak3

Ne zaboravite med uzimati isključivo drvenom ili plastičnom kašikom jer ćete s uobičajenom, metalnom, poništiti neka ljekovita svojstva meda. I nikada nemojte med, pa ni ovu smjesu, stavljati u vruće napitke već u mlake kako bi sačuvali sva ljekovita i antioksidativna svojstva ove namirnice. 

napitak

NE TREBATE BACATI NOVAC NA KOCKE ZA SUPU: Napravite DOMAĆE u tren oka i PUNO SU UKUSNIJE! (RECEPT)

 

Ne propustite