KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Salah na pragu velikana, transfer izgledan već u januaru!

Kiosk
KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Salah na pragu velikana, transfer izgledan već u januaru!
.

Ousmane Dembele je prošlog ljeta za 115 miliona eura došao na "Nou Camp" i to nakon što je uspio isforsirati transfer iz redova Borussije Dortmund. Mladi Francuz se ipak nije snašao prema očekivanjima, sporo se uklapao u sam tim i sistem igre, a u posljednje vrijeme često kasni i na treninge.

dembele1-previeworg

Uz to, forma mu poprilično varira, a izgleda kako su dani francuskom krilnom igraču u Kataloniji odbrojeni. Dembele se nije najbolje snašao u katalonskom klubu, a njegov neprofesionalizam je zapanjio saigrače. Pod posebnim se povećalom Dembele našao nakon što je u srijedu zakasnio na okupljanje uoči utakmice Lige prvaka protiv Rome. Umjesto u 19, došao je u 19:25 pa ga je trener Ernesto Valverde ostavio na klupi. Za nagradu! 

barcelona-suarez-dembele

Uz to, Rafinha je odlično iskoristio nenadanu priliku i dao vodeći pogodak protiv Intera, a danas se uveliko nagađa o odlasku bivšeg napadača Borussije iz Barcelone. Španski nogometni tabloid Don Balon piše kako je Luis Suarez zatražio da Dembele ode iz kluba, a umjesto njega Urugvajac traži angažman Mohameda Salaha. Navodno Egipćanin nije zadovoljan ove sezone u Liverpoolu, a sve bi se odradilo u zamjeni Dembele za Salaha. Naravno, Katalonci bi ponudili i nešto u kešu...

(Novi.ba)

Ne propustite