Mesni uštipci ( polpete) sa sirom i paprikom
Pripremite ukusne mesne uštipke sa sirom i paprikom
Sastojci za 4 osobe:
- 850 g miješanog mljevenog mesa, svinjetina i junetina 50:50
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 crvene paprike babure
- 1 puna žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 200 g topivi sir Gauda ili drugi po želji
- suncokretovo ulje
Priprema:
- U zdjeli izmiješati mljeveno meso sa sitno rezanim crvenim lukom (najbolje ga je usitniti u sjeckalici), protisnutim češnjakom i sitno rezanom crvenom paprikom baburom.
- Zatim dodati sol, papar i prašak za pecivo te razmućeno jaje.
- Zadnje umiješati na kockice rezan topivi sir.
- Zdjelu poklopiti i spremiti u hladnjak na najmanje pola sata.
- Nauljenim rukama smjesu oblikovati u kuglice veličine marelice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštiti da se dobiju polpete.
- Pržiti u dubljem, zagrijanom ulju s obje strane.
- Lepinje razrezati po sredini i kada su uštipci skoro gotovi staviti ih na uštipke prerezanom stranom kako bi se ugrijale i pokupile malo masnoće. Nakon što su uštipci gotovi, a lepinje ugrijane, u lepinje staviti uštipke, salatu i sitno rezan crveni luk, kajmak ili ajvar i poslužiti. Uz to poslužiti pomfrit ili drugo povrće po izboru.
- Ili, naravno, sve složiti na tanjur!
Izvor: coolinarika.com