Mesni uštipci ( polpete) sa sirom i paprikom

Kuharica
Mesni uštipci ( polpete) sa sirom i paprikom
Pripremite ukusne mesne uštipke sa sirom i paprikom

Sastojci za 4 osobe:

  • 850 g miješanog mljevenog mesa, svinjetina i junetina 50:50
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 crvene paprike babure
  • 1 puna žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 200 g topivi sir Gauda ili drugi po želji
  • suncokretovo ulje

Priprema:

  1. U zdjeli izmiješati mljeveno meso sa sitno rezanim crvenim lukom (najbolje ga je usitniti u sjeckalici), protisnutim češnjakom i sitno rezanom crvenom paprikom baburom.
  2. Zatim dodati sol, papar i prašak za pecivo te razmućeno jaje.
  3. Zadnje umiješati na kockice rezan topivi sir.
  4. Zdjelu poklopiti i spremiti u hladnjak na najmanje pola sata.
  5. Nauljenim rukama smjesu oblikovati u kuglice veličine marelice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštiti da se dobiju polpete.
  6. Pržiti u dubljem, zagrijanom ulju s obje strane.
  7. Lepinje razrezati po sredini i kada su uštipci skoro gotovi staviti ih na uštipke prerezanom stranom kako bi se ugrijale i pokupile malo masnoće. Nakon  što su uštipci gotovi, a lepinje ugrijane, u  lepinje staviti uštipke, salatu i sitno rezan crveni luk, kajmak ili ajvar i poslužiti. Uz to poslužiti pomfrit  ili drugo povrće po izboru.
  8. Ili, naravno, sve složiti na tanjur!

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite