beta
Četvrtak 11. 08. 2022

Prvi broj izašao davnog 26. aprila 1959.

''Arena'': Omiljeni porodični sedmičnik koji nam je ulazio u domove punih 50 godina

Objavljeno:17.06.2015 - 19:03
Nostalgicno » Nostalgija
A A A Times Arial

Sedmični magazin ''Arena'' slovio je za jedno od najrespektabilnijih novinskih izdanja na području bivše Jugoslavije, teritorijem kasnije popularno nazvanim ''zapadni Balkan''.

''Arena'' ja bila magazin koji je plijeno pažnju svih ljubitelja elokventnih i poučnih tekstova o porodici, popularnim javnim ličnostima, sudbinama običnih ljudi i problemima iz svakodnevice.

Novinari koji su radili u redakciji ''Arene'' slovili su za jedne od najpoštovanijih u bivšoj Jugoslaviji, a prestiž je bio raditi u ovom omiljenom porodičnom magazinu.

Prvi broj je izašao 26. aprila 1959. godine. Posljednji broj, pak, objavljen je 29. decembra 2009. godine, nakon 50 godina neprekinutog izlaženja. Posljednji glavni urednik zagrebačke ''Arene'' bio je Mark Cigoj.

Distribuisala se diljem Jugoslavije, a velik krug čitalaca imala je i u drugim zemljama, poput Njemačke, Austrije i Australije, mahom među ex Jugoslovenima, a kasnije uglavnom Hrvatima iz dijaspore. Za ovaj list je pisao poznati hrvatski novinar i publicit Armando Černjul.