Žene se kunu u ovu dijetu: Moguće je smršati i do 20 kilograma, samo se pridržavajte OVOGA
Imate li podočnjake i umorni ste? Osećate li se naduto? Možda je vrijeme da poslušate svoje tijelo i oslobodite ga toksina koji su se nakupili u njemu.
U današnje vrijeme stres je glavni okidač za gotovo sve zdravstvene probleme, a ni hrana koju unosimo često ne pridonosi našem zdravlju.
Previše toksina
Vaše tijelo je savršeni mehanizam, ali ako se ne brinete o njemu ono neće dobro funkcionisati.
MUŠKARCI OSTALI BEZ DAHA KAD SU JE VIDJELI OVAKVU: Pokazala gola leđa i JOŠ NEŠTO!
Glavni organi za detoksikaciju su bubrezi, jetra, koža i probavni sistem. Limfni sistem takođe otklanja dio toksina, a ako neki od ovih dijelova ne rade dobro, dolazi do iscrpljenosti i nadutosti.
Previše toksina takođe slabi imunitet. Ako telo ne može da izbaci višak, ne može da se bori sa virusima, infekcijama, prehladom ili gripom. Dobra vijest je da možete tijelo da vratite u ravnotežu i ponovno mu date energiju i snagu.
Pomisao na detoksikaciju kod većine ljudi budi ružne slike sirovog povrća i nečeg što ne žele da jedu. Ali, to ne mora tako da bude.
Početak
Najbolja stvar kod ove detoksikacije je što zapravo ne trebate da se odreknete ničega. Ali važno je da dodate čajeve za detoksikaciju.
Popijte minimalno dva decilitra tople vode na prazan želudac svakoga jutra, ovo je savršen početak detoksikacije. Isto tako, važno je da držite stres pod kontrolom, uhvatite dovoljno sna, vježbate i pazite na unos prerađene hrane, uključujući jogurt, mlijeko i žitarice. Iako se tako ne čini, ova hrana može da sadrži dodate sastojke i rezultat onda neće biti dobar.
Prvi dan
Doručak:
2 dl tople vode
1 šolja ovsene kaše s lanenim semenkama
2 dl zelenog čaja
1/2 šolje borovnica
običan jogurt ili nezaslađeno bademovo mleko
Ručak:
2 dl vode
2 šolje salate (paradajz ili nešto zeleno) s limunovim sokom ili maslinovim uljem
250 g pečene ribe poput oslića
250 g blitve s maslinovim uljem i krompirom
1 banana
1 komad dinje
Međuobrok:
2 dl vode
1 jabuka
180 ml jogurta
1/4 šolje sjemenki bundeve
Večera:
2 dl vode
2 šolje zelene salate s maslinovim uljem i limunom
150 grama tune s roštilja ili pečene na tiganju
1 šolja kuhanog zelenog povrća
čaj od anisa
kriška zdravog hljeba
Drugi dan
Doručak:
2 dl tople vode
200 ml nezaslađenog bademovog mlijeka ili jogurta
1 šolja ovsene kaše s lanenim sjemenkama
1 kruška
1 šolja zelenog čaja
2 dl vode
Snack:
1 sok od grejpa
2 dl vode
Ručak:
supa od povrća (grašak, krompir, mrkva, luk, celer)
200 grama pečenih pilećih prsa
150 grama krastavaca
2 dcl vode
Večera:
cvekla i mrkva s limunovim sokom
mala kriška zdravog hleba
2 dl vode
šolja čaja od koprive
10 čajeva za detoksikaciju u kojima možeš da uživate kad poželite da pospješite proces detoksikacije.
Crvena djetelina
Pomaže da se otklone toksine iz krvi i jetre, čisti sluz iz pluća i daje telu vitamine (pogotovo C vitamin).
Breza
Brezina voda je prirodni diuretik, čisti toksine i eliminiše celulit, čak leči artritis i bronhitis. Osim ovih dobrobiti, ona jača imunitet, snižava holesterol i pomaže u mršavljenju.
Kopriva
Antioksidans, liječi bakterije i čireve i ima analgetska svojstva. Ona je moćan alat za detoksikaciju i povećava lučenje urina.
Korijen čička
Diuretik koji pomaže da se otklone toksini kroz pore kože.
Sikavica
Jedan od najboljih alata za detoksikaciju jetre, koristila se čak i kod alkoholičara. Kad bi se ubrizgala u krv, izlečila bi bilo koje trovanje gljivama.
Maslačak
Pročišćava i jača tijelo. Pospešuje znojenje, odstranjuje otrovne materije iz krvi i tela, čisti sluznicu disajnih organa, te vraća snagu. Osim toga, koristan je kod kožnih bolesti, alergija, čireva, debljine, povišenog holesterola, malokrvnosti i neredovnih menstruacija. Čaj od lista maslačka trebale bi da upotrebljavaju osobe koje pate od čestih upala mokraćne bešike. Dobar je i za modrice i rane.
Čili paprika
Iako možda mislite da je ovo samo začin, vekovima se koristi za gorušicu, grčeve, paralizu, temperaturu, hemoroide, mučninu, upalu krajnika i još svakakva stanja. Pomaže da se više znojite i izbacujete toksine.
Korijander
Korijander je jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Ova biljka je snažni prirodni kelat, što znači da veže na sebe atome toksina i teških metala i izbacuje ih iz organizma. Korijander sadrži željeto, koje se lako apsorbuje u krv, zbog toga direktno pomaže u lečenju anemije, ublažava artritis i reumu, smanjuje nivo holesterola i šećera i normalizuje probavu.
Piskavica
Pije se za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, grudi i gornjeg respiratornog trakta. Delotvorna je i protiv alergija i peludne groznice. Stimuliše metabolizam jetre i bubrega i zagreva tijelo. Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi i pomaže kod dijabetesa.
Radič
I korijen i listovi su lijek za razne bolesti, kamence, zatvor, probleme s bešikom, depresiju i glavobolje.
Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedjelji, ali se preporučuje baš nedjelja. Sama dijeta traje 13 dana i poprilično je teška ali i efikasna. Njenim držanjem dolazi do velikih promjena u organizmu, a efekti traju čitave dvije godine!
Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.
Ako pratite dijetu kako treba, možete izgubiti suvišnu tjelesnu masnoću i to (u zavisnosti od početne težine) u rasponu od 7 pa do nevjerovatnih 20 kg!
Uvodne napomene
- Dijetni plan se mora pratiti tačno 13 dana, ni manje ni više i kao što je napomenuto mora se pratiti kako je naznačeno – nema varanja;
- Ako u toku dijete popijete npr. 1 pivo ili 1 čašu vina, žvaćete žvaku ili jedete neku drugu hranu različitu od one koje je navedena, morate dijetu odmah prekinuti jer neće biti nikakvih rezultata.
- Poslije toga dijeta se može ponoviti tek nakon 6 mjeseci, ne ranije;
- Ako ste pratili dijetu do kraja tj. tačno 13 dana, ne bi je trebali ponoviti u sljedećih godinu dana, ali se preporučuje da je ne ponovite naredne dvije godine;
- Kada ste gladni, pijte vodu (najmanje 2 litre);
- Kafa se može zamijeniti čajem;
- Morate koristiti šećer u kockama.
Skoro svakoga dana jede se posebna salata tako da je zgodno da je pripremite za nekoliko dana unaprijed.
Recept za salatu:
Promiješajte sve sastojke i prelijte preko salate. Pustite da odstoji jedan sat. Promiješajte s vremena na vrijeme.
Salatu možete držati u plastičnoj posudi u frižideru. Može se držati svježe do jedne nedjelje. Ako je za jednu osobu, onda je dovoljna i polovina gore navedene količine.
Po danu:
DAN I
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, spanać kuvan u vodi, 1 paradajz
Večera – 1 velika šnicla (230 g), salata
DAN II
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 1 kriška šunke, 1 šolja jogurta
Večera – 1 velika šnicla, salata
DAN III
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka
DAN IV
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta
Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šargarepa, 1 kutijica mladog sira (25g)
DAN V
Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom
Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe (bakalar, škarpina oko 230 g ) sa limunom i malo maslaca
Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer
DAN VI
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa
Večera – 1/2 pileta na ražnju bez kožice, salata
DAN VII
Doručak – 1 šolja čaja bez šećera
Ručak – NIŠTA
Večera – 1 jagnjeći kotlet na žaru, sveže voće
DAN VIII
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka
DAN IX
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 1 velika kriška šunke, 1 šolja jogurta
Večera – 1 velika šnicla, salata, voćka
DAN X
Doručak – 1 šolja kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka
DAN XI
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta
Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šsargarepa, 1 kutijica (25g) mladog sira
DAN XII
Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom
Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe sa limunom i malo maslaca
Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer
DAN XIII
Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 tost
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa
Večera – 1/2 pileta na žaru bez kožice, salata
( kolektiv)