Povratak CR7 u Teatar snova: Sudar Pogbe i Ronalda protiv bivših klubova nedirnutih mreža (GRAFIKA+VIDEO)

Kiosk
Povratak CR7 u Teatar snova: Sudar Pogbe i Ronalda protiv bivših klubova nedirnutih mreža (GRAFIKA+VIDEO)
.

Nakon više od 15 godina, žrijeb Lige prvaka spojio je Manchester United i Juventus u skupini H te će danas, s početkom u 21.00h, odigrati susret trećeg kola na Old Traffordu. Stara dana će biti lišena usluga Marija Mandžukića zbog lakše ozljede, a Crveni Vragovi dočekuju susret još vruće glave nakon subotnjeg remija protiv Cheseaja, kad im je pobjegla vrijedna ligaška pobjeda sa zvukom sirene. Što se tiče situacije na tabeli, Juventus je prvi s maksimalnih šest bodova, Manchester United ima četiri na drugom mjestu, a oba kluba nisu primila pogodak u prvih 180 minuta dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

lukaku-united

Priču o Unitedu nemoguće je ne početi s Joseom Mourinhom. Poput mačke s devet života preživljava sve medijske najave o smjeni, a iako je (zasad) sačuvao klupu, to se za njegove živce ne može reći. U preokretu 3:2 protiv Newcastlea, nakon 0:2 na samom početku, psovao je u kameru pa mu je prijetila suspenzija za susret protiv Chelseaja, na kojem ga je pogodak Rossa Barkleya za 2:2 u šestoj minuti sudijske nadoknade i slavlje domaćina toliko izulo iz cipela da su ga samo zaštitari spriječili od fizičkog obračuna s pomoćnikom Maurizija Sarrija. Na kraju je demonstrativno pokazivao tri prsta prema tribinama, podsjećajući Stamford Bridge koliko im je naslova donio baš on, Special One. Vratimo se, ipak, u najelitnije klupsko natjecanje. United ga je otvorio sa suverenih 0:3 protiv grupnog autsajdera švicarskih Young Boysa, a kod kuće su nakon tog remizirali s Valencijom u dvoboju na kojem su mreže mirovale.

juventus

Što se tiče sastava, neizostavni su Romelu Lukaku i Anthony Martial u napadu, miljenik Nemanja Matić u vezi i naravno Mourinhu neomiljeni, ali zato najskuplji eksponat Unitedove riznice - Paul Pogba, protiv svog bivšeg kluba. U zadnjih par nastupa Juan Mata je donio prevagu te se nametnuo svojim igrama, dok je vjerovatan i nastup od prve minute Alexisa Sancheza, jer mu konkurent Marcus Rashford ima problema s ozljedom. Bekovskom dvojcu Valencia – Shaw trebali bi se priključiti Eric Bailly i Chris Smalling. Umjesto Baillyja mogao bi zaigrati Victor Lindelof, kojeg Portugalac cijeni puno više od navijača i medija. Na golu je, naravno, nedodirljiv David de Gea, ali njegova forma je miljama daleko od one prošlogodišnje, kad bi jako često zaključavao mrežu. Zbog ozljede su upitni Fellaini, McTominay, Rashford, a još od prije izvan stroja su Dalot i Rojo.

2

Juventus je ionako snažnu momčad nadogradio s ponajboljim igračem današnjice Cristianom Ronaldom i stopostotnu sezonu iz snova im je zasad pokvario samo Ivan Jurić prije tri dana, izvukavši 1:1 u gostima sa svojom mladom i borbenom Genovom. Bio je to prvi gubitak bodova tek u devetom kolu Serie A, što Napolijevu misiju o naslovu prvaka čini sve više nemogućom. CR7 nije doveden samo za prevlast u talijanskom prvenstvu. Potpuno je jasno da Stara dama žudi za evropskim naslovom i možda su baš otkupili pravi kotačić koji im je u predhodnim sezonama nedostajao, a Realu donio silne trofeje. U prvom kolu Lige prvaka najprije je CR7 dobio crveni karton, ali momčad iz Torina je bila toliko dominantna da je s igračem manje pobijedila 0:2. U drugom kolu su nastradali Young Boysi s rutinskih 3:0. Danas se Cristiano Ronaldo vraća na Old Trafford, odnosno u „Teatar snova“, kako ga je imenovao Sir Bobby Charlton, mjesto njegove nogometne afirmacije, kojeg se oduvijek prisjeća s biranim riječima.

3

Što se tiče sastava, Juventus ne može računati na Marija Mandžukića, zbog već navedene ozljede, a izvan stroja je otprije i Sami Khedira. Na golu je Poljak Wojciech Szczesny koji je izvrsno zamijenio Gigija Buffona. U zadnjem redu je beton: Giorgio Chiellini i Leonardo Bonucci. Bekovski dvojac čine Cancelo i Alex Sandro, dok se vezni red ne može zamisliti bez našeg Miralema Pjanića i neumornog Matuidija. U vezi bi im se trebo pridružiti Emre Can, naviknut na engleski nogomet, a Ronaldu i Dybali umjesto Mandže, društvo bi trebao ili Federico Bernardeschi ili odbrambeno odgovorniji Juan Cuardado.

Pogled na tabelu otkriva važan podatak da obje ekipe dočekuju današnji susret s nulom u rubrici primljenih golova, što je jako dobra smjernica prema onom što nas očekuje večeras: Prije svega osiguranje vlastitih vrata pa što se u napadu napravi - super se napravilo. Sudar je to klubova u kojem najveće zvijezde svojih ekipa Cristiano Ronaldo i Paul Pogba igraju protiv svojih bivših sastava pa će imati zasigurno još veći motiv od svojih suigrača. Poprilično je nevjerovatan podatak da unatoč sve popunjenijem kalendaru evropskih natjecanja, ova dva evropska velikana ples kuglica nije spojio preko 15 godina. U zadnjem susretu u februaru 2003. godine slavili su Crveni Vragovi pogocima Giggsa i Van Nistelrooya, a u igru je u drugom poluvremenu ušao Igor Tudor zamjenivši danas poznatog trenera Antonija Contea. Za United su igrali David Beckham, braća Neville, Juan Veron i Roy Keane, a za Juve Edgar Davids, Pavel Nedved, David Trezeguet. Uostalom, nema razloga da ne odvojite nekoliko minuta vremena za nogometnu romantiku s početka prošlog desetljeća, kao zagrijavanje za večerašnju poslasticu.

(Sport.ba/Germanijak.hr)

Ne propustite