POVRATAK ODBJEGLOG DRAGULJA: Nisu mu dali šansu, a on je postao KLASA i vraća se na Nou Camp samo s jednim ciljem

Kiosk
POVRATAK ODBJEGLOG DRAGULJA: Nisu mu dali šansu, a on je postao KLASA i vraća se na Nou Camp samo s jednim ciljem
.

Mauro Icardi je igračina. Atipičan napadač koji ne traži nužno da ekipa radi za njega, koji ne živi isključivo od tuđih asistencija i koji ne kampira vječno u kaznenom prostoru protivnika čekajući loptu. Jasno, dođe li pravi pas, on će to nemilosrdno zakucati, to mu je posao, ali nije napadač ''inzagijevskog'' profila.  Prava kvaliteta argentinskog majstora leži u činjenici da, ako i Interu ne ide, ako je protivnik blokirao sve što je mogao blokirati i ako je zatvorio sve prilaze svom golu, on će smisliti plan B, doći će po loptu, ako treba i na silu krenuti prema protivničkom golu, istrpjeti koliko treba prekršaja i s nevjerojatnom lakoćom poentirati. 

incardi1

Neki njegovi golovi na prvi pogled djeluju jednostavno, ali sve su samo ne jednostavni. Baš u tome leži majstorstvo Maura Icardija jer su u fudbalu najteže stvari one koje djeluju kao da ih svako može izvesti. Sinoć je Mauro Icardi još jednom pokazao da je trenutačno jedan od najboljih napadača na svijetu.

Inter i Milan u nedjelju navečer igrali su milanski derbi. Igrala se druga od tri minute sudijske nadoknade, a golova nije bilo. Inter je bio puno bolji, ambiciozniji, konkretniji, dok je jedini cilj Rossonera bio kako sačuvati svoju mrežu netaknutom. I onda ta 93., po Milan kobna minuta. 

Vecino je gotovo pa iz očaja, napamet centrirao s desne strane, a Icardi je pobjegao čuvaru Musacchiju i s pet metara zabio glavom ispred Donnarumme.

Mnogi su za pogodak okrivili Donnarummu, koji svakako snosi dio krivice, ali malo ko je obratio pažnju na kretnju Maura Icardija prije postizanja gola.

icardi1

Svog čuvara je u trku prevario varkom tijela, bez kontakta ga se oslobodio i pronašao je sebi prostor za egzekuciju. To kako se Icardi postavio, pratio loptu, saigrača i čekao pravi trenutak da utrči... Jednostavno, školski. 

icardi

Mauro Icardi je prošle sezone nosio Inter u Ligi prvaka. Inter je u fotofinišu Serie A samo na račun bolje gol-razlike pretekao Lazio i izborio nastup u evropskoj eliti, a baš on bio je ključni igrač ekipe.

Inter je trenutačno treći u prvenstvu, vodeći Juve bježi mu šest, a Napoli dva boda. Fantastično s obzirom na to kako je milanski klub ušao u sezonu. Na otvaranju poraz kod Sassuola, zatim tek bod doma protiv Torina, a u četvrtom kolu domaći poraz kod povratnika u elitu – Parme. Već tada, prije nego li je sezona praktički i počela, mnogi su otpisali trostrukog prvaka Europe, a onda se probudio Mauro Icardi i Inter je u nastavku sezone zaigrao na Argentinčev pogon. Pet utakmica, pet pobjeda. 

Icardi je ove sezone u Serie A odigrao sedam utakmica, zabio je četiri gola i upisao dvije asistencije. Inter ove sezone sjajno igra i u Ligi prvaka. Nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova i s Barcelonom dijeli prvo mjesto. Icardi je zabio dva gola.

icardi2

U srijedu će na Camp Nouu Barca i Inter igrati derbi trećeg kola Lige prvaka i utakmicu za prvo mjesto skupine B. Katalonski klub bit će znatno oslabljen jer će morati igrati bez Messija koji je u utakmici protiv Seville slomio ruku. A znamo što to znači kad Barca mora bez Messija. Inter na Camp Nouu dolazi u sjajnoj formi, samopouzdanje kod nerrazzura je ogromnoo, a najviše nada u Interu polažu u Icardija, koji će u glavnom gradu Katalonije osim sportskog motiva imati i dodatni, privatni.

icardi-24-dic

Naime, Argentinac, rođen u Rosariju, kao dijete se preselio u Španiju, a prve fudbalske korake napravio je u Vecindariu, klubu iz Grand Canarije. U šest godina igranja u mladim selekcijama tog kluba Icardi je zabio više od 500 golova pa je 2008. 15-godišnjak bio najtraženiji mladi igrač u Španjolskoj. Icardija su željeli svi klubovi iz Primere i pola Premiershipa. Ponude obitelji slali su Deportivo, Valencia, Real Madrid, Sevilla, Espanyol, Liverpool i Arsenal, ali Barca je bila najupornija i mladi Mauro završio je u čuvenoj La Masiji. Ipak, koliko god dobar bio, u Barceloni nikad nije dobio pravu šansu i 2011. odlučio je prihvatiti ponudu Sampdorije. U Genovi se zadržao samo jednu sezonu. Odigrao je 33 utakmice i zabio 11 golova. Dovoljno da stigne poziv sa San Sira. Sve ostalo je historija.

icardi-nainggolan-inter

U Barceloni mu je kao tinejdžeru najbolji prijatelj bio Maxi Lopez, kojem je kasnije preoteo suprugu Wandu Naru, koja je sada i njegov menadžer, a kojoj je sinoć odletio u zagrljaj i poljubio je nakon utakmice protiv Milana.

wanda-mauro-icardi

Icardi nije bio pozvan u reprezentaciju Argentine na SP u Rusiju, a jedan od razloga, kažu upućeni, činjenica je da su Maxi i Leo Messi odlični prijatelji, a poznata je stvar da među Gaučose niko ne može doći ako 'Bog'  nije podigao palac gore. Sukob s Maxi Lopezom dosegao je vrhunac kad je ovaj igrao za Cataniju, a tamošnja sicilijanska mafija navodno je došla pred Lopeza s prijedlogom da ovaj samo treba kimnuti glavom i da će Icardi postati invalid. Srećom, Lopez nije to napravio, ali bivšem najboljem prijatelju nikad nije oprostio izdaju.

icardi-wanda

Uoči utakmice između Barcelone i Intera u srijedu, katalonski klub odlučio se prisjetiti golova koje je Icardi dao dok je igrao za mlađe kategorije Blaugrane. Lijepa gesta prvaka Španije, ali bez ikakve dvojbe, jasno je da su i oni svjesni toga da će Icardi na Camp Nouu doći po osvetu, odnosno da će mu biti cilj pokazati Kataloncima da su gadno zabrljali što mu nikada nisu dali pravu šansu.

icardi-wanda

icardi-2

icardi

icardi-wanda

icardi

valero-icardi-inter

(Novi.ba)

Ne propustite