OBRATITE PAŽNJU: Djeca koja su na internetu više od tri sata dnevno, evo šta im se dešava

Mame i bebe
OBRATITE PAŽNJU: Djeca koja su na internetu više od tri sata dnevno, evo šta im se dešava
.

Naučnici su došli do podatka da djeca u dobi od sedam do 11 godina u prosjeku sedmično provode 16 sati na internetu i 22 sata gledajući televiziju.

7

Djeca koja dnevno provode 30 minuta pred ekranom imaju duplo veću vjerovatnost da će posegnuti za nezdravim grickalicama i čokoladom te sokovima koji sadrže šećer od one koja to ne čine, otkriveno je novim istraživanjem.

6

Cancer Research UK i stručnjaci sa Sveučilišta Liverpool ispitali su 2500 djece u dobi između sedam i 11 godina, kao i njihove roditelje, kako bi pronašli vezu između vremena provedenog na internetu i navika koje se tiču prehrane.

8

Otkrili su da osnovnoškolci koji na internetu provode više od tri sata dnevno, imaju četiri puta veću vjerojatnost da će džeparac potrošiti na lošu hranu, kao što su im šanse 79 posto veće da će patiti od pretilosti.

Djeca koja na internetu troše između 30 minuta i tri sata dnevno, imaju 53 posto veću vjerovatnost da će biti pretila. Istraživanje je došlo i do podatka da postoji pet puta veća šansa da će pretila djeca imati isti problem u odrasloj dobi.

1

“Manja djeca koja provode više vremena na internetu i gledaju televiziju imaju veću vjerojatnost da će tražiti roditelje ili kupovati i jesti nezdravu hranu i pića”, izjavila je autorica studije dr. Emma Boyland.

2

Naime, znanstvenici su došli do podatka da djeca u dobi od sedam do 11 godina u prosjeku sedmično provode 16 sati na internetu i 22 sata gledajući televiziju. 

4

Vaša kosa će biti sjajnija nego ikada: Potrebna su vam samo OVA DVA SASTOJKA, a rezultat će vas ostaviti vez riječi!

Vlada Velike Britanije svjesna je problema sve većeg broja pretile djece i planiraju prepoloviti taj broj do 2030. godine. Prvi koraci su zabrana ponuda “kupi jedan, drugi je besplatan”, a koji se odnose na proizvode sa šećerom te emitiranja oglasa za nezdravu hranu na televiziji nakon 21 sat.

3

Ove stvari o MENOPAUZI vam niko nikada nije rekao: SVE ŽENE IH MORAJU ZNATI!

Ne propustite