OSTAJE LI DŽEKO BEZ TRENERA? Pallota bijesan, dao jako kratak rok Di Francescu!

Kiosk
OSTAJE LI DŽEKO BEZ TRENERA? Pallota bijesan, dao jako kratak rok Di Francescu!
.

Trener Rome Eusebio Di Francesco našao se na udaru nakon što je klupski predsjednik James Pallotta izjavio kako je zgrožen nakon poraza kod kuće od SPAL-a rezultatom 2-0. Iako je Roma trenutno šesta na tabeli Serie A, Di Francesco je dobio rok od samo 16 dana i četiri meča da ubijedi Pallottu da ga ne smijeni, prenose mediji u Italiji.

james-pallotta-roma-owner

Mediji također pišu kako je Amerikanac bio toliko bijesan da je odmah želio otpustiti Di Francesca nakon subotnjeg ponižavajućeg poraza, ali ga je konsultant Franco Baldini uspio ubijediti da sačeka još malo.

edin-dzeko-roma

To znači da Di Francesco mora donijeti zaokret u trenutnu igru i formu Rome u iduća četiri meča, od kojih će biti dvije utakmice protiv CSKA u Ligi prvaka, utakmica u gostima protiv Napolija i utakmica na domaćem terenu protiv Fiorentine. Na prvi pogled čini se kao dosta težak zadatak.

di-francesco

Forma Rome ove sezone nije na nivou od prošle, te se nakon tri poraza u devet ligaških utakmica Di Francesco nalazi na korak od dobijanja otkaza. Poraz od SPAL-a je došao nakon četiri uzastopne pobjede, ali njihova promjenljiva forma je suprotnost u odnosu na prošlu sezou kada su završili na trećem mjestu i došli do polufinala Lige prvaka.

di-francesco2

Pallotta je također upotrijebio riječ "zgrožen" nakon što je Roma prošli mjesec izgubila na domaćem terenu od Bologne, a Di Francesco je inzistirao da se ne diže puno prašine i da će za nekoliko dana sve dovesti u red.

dzeko

To se tada i desilo, jer su pobijedili Frosinone sa 4-0 i u derbiju Lazio sa 3-1. Da li će se nešto slično desiti i ovaj put ostaje nam da vidimo.

pallota2

(Novi.ba)

Ne propustite