GOTOVO JE: Lopetegui je BIVŠI, Perez na klupu dovodi čovjeka kojeg su PROTJERALI iz Madrida!

Kiosk
GOTOVO JE: Lopetegui je BIVŠI, Perez na klupu dovodi čovjeka kojeg su PROTJERALI iz Madrida!
.

Real Madrid je u najvećoj krizi u posljednjih 10 godina. Tome u prilog govori i činjenica da od sezone 2008./2009. Real nikada nije bio ispod četvrtog mjesta na tabeli nakon odigranih minimalno devet prvenstvenih kola. Kraljevski klub je u posljednjih pet utakmica uspio uhvatiti samo bod u gradskom derbiju s Atleticom, dok su gubili od Seville, Alavesa i Levante te CSKA Moskve u Ligi prvaka.

modric-real

Sve to je zaoštrilo priču o otkazu treneru Julenu Lopeteguiju, a čini se kako će predsjednik Reala Florentino Perez uskoro obznaniti ovu vijest javnosti. Kako prenosi španski list Marca, bivši igrač Real Madrida Santiago Solari je glavni kandidat da zamijeni Julena Lopeteguija na klupi Reala.

ex-real-madrid-player-santiago-solari

Angažman bivšeg selektora Španije na klupi Reala trenutno je pod velikim upitnikom i već se špekulira da neće voditi Real čak ni u utorak u utakmici koju Real igra protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka. Zapravo, neke informacije govore kako će biti smijenjen u narednih nekoliko sati.

julen-lopetegui

Bivši trener Španije je izgubio povjerenje uprave kluba, pa i navijača nakon što je Real upao u nezapamćenu krizu. Iako činjenica da Real igra El Clasico iduće nedjelje ide Lopeteguiju u korist, jer pitanje je šta novi trener može postići s ekipom za samo nekoliko dana, s druge strane Lopetegui je već potrošio previše prilika da bi mu se pružila još jedna.

lopetegui

Solari je trenutno trener Castille, i smatra se kao kandidat koji ima više šansi da preuzme Real nego Antonio Conte i Laurent Blanc. Pored toga što bi Contea mnogi iz kluba htjeli vidjeti na klupi Reala, kao nedostatak mu se navodi da "radi po svom", što bi moglo dovesti do nesuglasica u svlačionici Reala.

solari-real-madrid-castilla

Ukoliko preuzme Real, Solari će najvjerovatnije dobiti ugovor do juna i zavisno od rezultata uprava bi trebala odlučiti da li će produžiti ugovor. Argentinac je igrao za Los Blancose u periodu od 2000. do 2005. godine. Također, kao Lopeteguijev nasljednik na klupi spominje se i Guti, bivši fudbaler Reala koji je do sada radio kao pomoćnik u Bešiktašu. Inače, Guti se nije baš na lijep način rastao s Realom, a sada je prilika da se stvari izglade. Šta će od svega biti vjerovatno ćemo saznati već tokom dana...

jose-maria-guti-gutierrez

jose-maria-gutierrez-guti

guti-entrenador-descartes-15-970x597

guti1

guti1-1

guti-1

58234-guti-se-deja-bigote-y-twitter-enloquece-por-su-enorme-parecido-con-hitler

(Novi.ba)

Ne propustite