OVE ZVIJEZDE DANAS NIKO NEĆE: 11 igrača koji su trenutno bez kluba!

Kiosk
OVE ZVIJEZDE DANAS NIKO NEĆE: 11 igrača koji su trenutno bez kluba!
.

Neki zbog ozljeda, drugi zbog depresije, treći zbog prevelikih zahtijeva i željom za što boljom finansijskom situacijom su razlozi zašto ovih 11 igrača trenutno nemaju klub. Oni su danas daleko od vrha najboljih europskih liga, izgubili su se, i javnost je pomalo već zaboravila na njih.

Oscar Ustari, 32

Argentinac je bio jedan od najperspektivnijih golmana svoje generacije, ali su ga ozljede doslovno uništile. Prvi europski klub bio mu je Getafe, ali je onda krenula golgota s ozljedama zbog kojih je odigrao samo 41 utakmicu u pet godina.

Onda je otišao u Almeriju pa u Sunderland, da bi nakon kratkog povratka u Argentinu zadnje dvije godine bio u meksičkom Atlasu s kojim nije obnovio ugovor nakon još jedne ozljede koljena.

ustari1

Glen Johnson, 34

Nekad sjajan desni bek iznimno opasan prema naprijed, Glen Johnson je kao dijete West Hama proveo dio karijere na posudbama, bio je i u Chelseaju, ali je najbolji nogomet igrao od 2009. do 2015. u Liverpoolu.

Na kraju prošle godine nije obnovio ugovor sa Stokeom i trenutno je slobodan igrač, iako pregovara s nekoliko premierligaških klubova.

glen-johnson-stoke

Patrice Evra, 37

Veliki Evra još ne želi u penziju jer, kako kaže, i dalje mora prehranjivati 24 braće i sestara. Nakon velike karijere u Unitedu i uspješne trogodišnje epizode u Juventusu, Francuz se u siječnju prošle godine vratio u Francusku, u Marseille.

Trebala je to biti jedna lijepa priča i vjerojatno bi bila da Evra na zagrijavanju za utakmicu u Europa ligi nije nokautirao vlastitog navijača koji ga je navodno zadirkivao. Nakon Uefine kazne Marseille ga je suspendirao i onda mu i raskinuo ugovor pa je jedna od najvećih zvijezda Instagrama danas bez kluba.

evra

Felipe Santana, 32

Da ništa drugo u karijeri nije napravio, Brazilac će zauvijek ostati u srcima navijača Borussije iz Dortmunda. On je zabio treći gol u onoj nestvarnoj pobjedi 3:2 protiv Malage u četvrtfinalu Lige prvaka 2013. godine.

Nakon 0:0 iz prve utakmice, Borussia je kod kuće gubila 1:2 do 91. minute da bi preko Reusa i Santane otišla u polufinale i kasnije u finale. Sasvim solidni branič nakon te sezone je otišao u Schalke pa se preko Olympiacosa i Krasnodara vratio u Brazil. Ovih dana mu je istekao ugovor s Atletico Mineirom, a novi mu nije ponuđen.

felipe-santana-huntelaar

Jesus Gamez, 33

Živa legenda Malage bio je jedan od glavnih spomenute Pellegrinijeve ekipe koja je bila najveća senzacija te Lige prvaka. Gamez je cijelu karijeru bio izuzetno pouzdan igrač kojeg je Diego Simeone doveo kao zamjenu u Atletico Madrid.

Zadnjih godina je igrao u Newcastleu s kojim mu je ovog ljeta istekao ugovor i trebao se vratiti kući u Malagu. No, zapelo je u pregovorima oko ugovora i Španac je u potrazi za novim klubom.

jesusgamez

Mathieu Flamini, 34

Francuz je izuzetno zanimljiva figura jer nogomet već godinama igra iz čiste zabave. Flamini je navodno težak milijarde eura budući da je suvlasnik tvrtke GF Biochemicals, vodeće u proizvodnji nečega što se zove levulinska kiselina koja bi uskoro trebala zamijeniti naftu.

Dok ne okreće stotine miliona na svojem biznisu, Flamini je vrlo pouzdan igrač koji je sedam godina igrao u Arsenalu i pet u Milanu. No, u zadnje dvije sezone odigrao je samo 18 utakmica (očito ne stigne od posla), ali je nakon odlaska iz Getafea i dalje željan nogometa. Prima ponude.

mathieu-flamini

Alberto Aquilani, 34

Treneri i menadžeri diljem svijeta kleli su se u Romino čudo u djeteta. Pričalo se da će netko odgovarati ako Aquilani ne postane novi Pirlo. No, niti je itko odgovarao niti je Aquilani postao Pirlo.

U zadnjih sedam sezona promijenio je sedam klubova, a koliko je nisko pao dovoljno govori činjenica da je zadnju gažu imao u Las Palmasu. Trenutno trenira s Romom u potrazi za novim klubom.

aquilani

Miguel Veloso, 32

Veloso je bio "portugalski Aquilani". Na sve strane se pričalo i pisalo o njemu, a sjajan je bio na Euru 2012. kad je Portugal stigao do polufinala. No, nakon tog turnira je neočekivano otišao u kijevski Dinamo da bi četiri godine kasnije otišao u Genou.

Veloso nikad nije dostigao nivo koji mu se predviđao, no možda mu se smiluje njegov Sporting s kojim trenutačno pregovara, iako navodno zapinje oko visine ugovora.

veloso

Samir Nasri, 31

Njemu, pak, nije kriv nitko osim njega samog. Fantastičan igrač golemih predispozicija nažalost je uvijek stavljao sebe ispred ekipe. Kako kažu oni koji su s njim radili, riječ je o nemogućem karakteru koji je imao jako puno problema s autoritetima.

Ne može reći ni da nije imao prilike. Igrao je u Marseilleu, Arsenalu, Cityju i Sevilli, klubovima koji su poznati po tome da vole mlade igrače. No, nije se nametnuo, odnosno jest krivim stvarima, a zadnji ugovor imao je u Antalyasporu. Možete ga dobiti besplatno, ali tek kad mu istekne Uefina suspenzija zbog dopinga.

nasri

Nilmar, 34

Iako je Nasri klasična budaletina, Nilmar, kojemu su predviđali također veliku karijeru, imao je i ima psihičkih problema. Godinama se nije znalo što mu je, da bi mu prije nekoliko mjeseci i službeno bila dijagnosticirana depresija zbog koje nije mogao normalno funkcionirati.

Nakon solidne karijere u Villarrealu, brazilski napadač smucao se po Bliskom istoku, a zbog bolesti nogomet nije igrao od augusta prošle godine. Kaže da se sad dobro osjeća i da je i dalje željan nogometa, no nije još siguran je li pametno da nastavi igrati. Imate li dobrog psihologa i dobru ponudu, Nilmar bi mogao biti "best buy".

nilmar

Giuseppe Rossi, 31

Sjajni talijanski napadač sigurno bi imao puno veću karijeru da nije bio poznat po "staklenim" nogama. No, kad je bio zdrav, Rossi je bio jako opasan po protivnički gol. U Villarrealu je imao status najveće zvijezde, a 2013. je otišao u Fiorentinu za 15 miliona eura.

Onda su krenule ozljede pa ga je Fiorentina slala na posudbu u Levante i Celtu u kojoj se također ozlijedio, da bi zadnju polusezonu odradio u Genoi s kojom mu je ovog ljeta istekao ugovor.

rossi

(Novi.ba)

Ne propustite